• Vehiculele electrice cu decolare și aterizare verticală, eVTOL, sunt încă o tehnologie relativ nouă.
  • Sectorul se confruntă încă cu provocări majore.
  • Zborul de testare de luni, fără pilot, de 90 de minute, din Dubai, a fost descris de producătorul său ca fiind o bază importantă pentru următoarea generație de mașini zburătoare.

O mașină zburătoare construită de producătorul chinez de vehicule electronice Xpeng a efectuat primul său zbor public în Dubai, în timp ce compania lucrează la lansarea aeronavei electrice pe piețele internaționale.

X2 este o aeronavă electrică cu două locuri cu decolare și aterizare verticală care este ridicată de opt elice – câte două în fiecare colț al vehiculului.

Zborul de testare de luni, fără pilot, de 90 de minute, din Dubai, a fost descris de producătorul său ca fiind o bază importantă pentru următoarea generație de mașini zburătoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Facem pas cu pas mișcări către piața internațională, a declarat Minguan Qiu, directorul general al Xpeng Aeroht. Mai întâi am selectat orașul Dubai, deoarece Dubai este cel mai inovator oraș din lume.

Vehiculele electrice cu decolare și aterizare verticală, eVTOL, sunt încă o tehnologie relativ nouă. Sectorul se confruntă încă cu provocări majore, relatează AP, printre care se numără durata de viață a bateriilor, controlul și siguranța traficului aerian și problemele de infrastructură.