• Un site de știri din Kuweit a prezentat săptămâna aceasta o „prezentatoare virtuală de știri” , creată cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Noua prezentatoare ar putea să adopte pe viitor accentul kuweitian şi să prezinte știrile pe contul de Twitter al Kuwait News, urmărit de peste 1,2 milioane de abonaţi.
  • Videoclipul ei de prezentare a stârnit numeroase reacţii pe reţelele sociale, mai ales din partea jurnaliştilor.

Un site de știri din Kuweit a prezentat săptămâna aceasta o prezentatoare de televiziune virtuală, generată de inteligenţa artificială, cu ambiţia declarată de a-i încredinţa responsabilitatea prezentării unui jurnal de ştiri în această ţară din regiunea Golfului Persic, scrie France 24.

Purtând un tricou alb şi un sacou negru, prezentatoarea virtuală „Fedha” şi-a făcut apariţia sâmbătă pe contul de Twitter al site-ului de ştiri Kuwait News, în cadrul unui proiect aflat încă în faza de testare.

„Eu sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuweit care lucrează cu inteligenţa artificială la Kuwait News. Ce fel de ştiri preferaţi? Vă ascultăm părerile” , a declarat ea în araba clasică.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Videoclipul ei de prezentare, cu o durată de 13 secunde, a stârnit numeroase reacţii pe reţelele sociale, mai ales din partea jurnaliştilor.

Locurile noastre de muncă sunt în pericol

„Locurile noastre de muncă sunt în pericol. Fedha şi colegele sale ne vor înlocui oare într-un viitor apropiat?” , s-a întrebat unul dintre ei.

Site-ul de ştiri menţionat, afiliat Kuwait Times, primul cotidian anglofon din Golful Persic înfiinţat în 1961, testează în această perioadă potenţialul inteligenţei artificiale pentru a propune „un conţinut nou şi inovator” , a declarat redactorul-şef adjunct, Abdullah Boftain.

După părerea acestuia, noua prezentatoare ar putea să adopte pe viitor accentul kuweitian şi să prezinte un buletin de ştiri pe contul de Twitter al Kuwait News, urmărit de peste 1,2 milioane de abonaţi.

„Fedha este un vechi prenume kuweitian popular, care face trimitere la bani, la metal. Întotdeauna ne imaginăm roboţii în culori argintii şi din metal, aşa că am combinat cele două elemente”, a dezvăluit Abdullah Boftain.

Aspectul fizic al prezentatoarei virtuale – o tânără blondă cu ochi de culoare deschisă – reflectă, potrivit aceluiaşi jurnalist, diversitatea populaţiei din această ţară bogată în petrol, alcătuită din kuweitieni şi expatriaţi. „Fedha reprezintă pe toată lumea” , a adăugat el.