• În lume, există o serie de tronsoane de drum care sunt marcate ca fiind periculoase și care înregistrează un număr mare de accidente în fiecare an.
  • Pentru a-i pune pe șoferi în gardă atunci când călătoresc pe unul dintre aceste drumuri, Waze a introdus în noua sa versiune o funcție care îi avertizează.
  • Actualizarea îi ajută pe utilizatori să își planifice rutele pentru a evita drumurile care au fost semnalate ca fiind periculoase.

Nu toate drumurile sunt la fel. În lume, există o serie de tronsoane de drum care sunt marcate ca fiind periculoase și care înregistrează un număr mare de accidente în fiecare an. Acum, pentru a-i pune pe șoferi în gardă atunci când călătoresc pe unul dintre aceste drumuri, Waze a introdus în noua sa versiune o funcție care îi avertizează.

Actualizarea îi ajută pe utilizatori să își planifice rutele pentru a evita drumurile care au fost semnalate ca fiind periculoase și pe care s-au înregistrat anterior accidente rutiere. Aplicația de navigație deținută de Google are în prezent o nouă versiune beta care arată diferite secțiuni ale hărții considerate riscante și le diferențiază cu o linie roșie ca avertisment.

Navigatorul îi va alerta pe utilizatori chiar înainte de a accesa aceste zone pentru a-i încuraja pe șoferi să fie foarte atenți pe tronsoanele unde, conform numărului de accidente înregistrate, condițiile de drum sunt periculoase.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Alerte pentru drumuri neobișnuite

O particularitate este că această notificare va fi exclusiv pentru drumurile pe care șoferii nu circulă în mod regulat, astfel că cele pe care aceștia le parcurg frecvent nu vor avea aceste marcaje roșii. De asemenea, pentru zonele în care converg mai multe dintre aceste drumuri, aplicația va trimite o singură notificare.

Utilizatorii vor putea dezactiva aceste alerte din meniul Notificări și rapoarte, disponibil în secțiunea Setări a aplicației. În viitorul apropiat, va apărea un buton numit Istoric accidente de circulație”.

Deocamdată, această funcție este disponibilă doar în versiunea beta a acestui serviciu de navigație, așa că majoritatea utilizatorilor nu o pot accesa încă. Deși funcționalitățile lansate în aceste actualizări ajung de obicei în versiunea finală a aplicației, Geektime ne amintește că există întotdeauna posibilitatea ca acestea să nu fie implementate în versiunea finală.