• WhatsApp nu va mai funcționa pe 49 de modele de smartphone-uri începând de astăzi, lăsând milioane de oameni fără aplicație.
  • În total, 49 de modele vor fi afectate – inclusiv o serie de telefoane Huawei, LG și Samsung.
  • Se pare că aplicația a fost programată să emită o alertă pentru cei afectați înainte ca serviciul de mesagerie instantanee să nu mai funcționeze.

WhatsApp nu va mai funcționa pe 49 de modele de smartphone-uri începând de astăzi, lăsând milioane de oameni fără aplicație. Utilizatorii cu telefoane iPhone și Android mai vechi vor trebui să facă o actualizare după 31 decembrie pentru a putea folosi aplicația în noul an.

În total, 49 de modele vor fi afectate – inclusiv o serie de telefoane Huawei, LG și Samsung. Se pare că aplicația a fost programată să emită o alertă pentru cei afectați înainte ca serviciul de mesagerie instantanee să nu mai funcționeze.

WhatsApp a declarat: „Dispozitivele și software-ul se schimbă des, așa că revizuim în mod regulat ce sisteme de operare susținem și facem actualizări. De asemenea, este posibil ca aceste dispozitive să nu aibă cele mai recente actualizări de securitate sau să nu aibă funcționalitatea necesară pentru a rula WhatsApp. Pentru a alege ce să nu mai susținem, în fiecare an, la fel ca și alte companii de tehnologie, ne uităm la dispozitivele și software-ul care sunt cele mai vechi și pe care le mai folosesc cei mai puțini oameni. Pentru a vă actualiza sistemul de operare pe un iPhone, accesați setările generale și selectați „actualizare software”.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Lista completă a mărcilor și modelelor afectate:

iPhone 5
iPhone 5C
Archos 53 Platinum
Grand S Flex ZTE
Grand X Quad V987 ZTE
HTC Desire 500
Huawei Ascend D
Huawei Ascend D1
Huawei Ascend D2
Huawei Ascend G740
Huawei Ascend Mate
Huawei Ascend P1
Lenovo A820
LG Enact
LG Lucid 2
LG Optimus 4X HD
LG Optimus F3
LG Optimus F3Q
LG Optimus F5
LG Optimus F6
LG Optimus F7
LG Optimus L2 II
LG Optimus L3 II
LG Optimus L3 II Dual
LG Optimus L4 II
LG Optimus L4 II Dual
LG Optimus L5
LG Optimus L5 II
LG Optimus L5 II Dual
LG Optimus L7
LG Optimus L7 II
LG Optimus L7 II Dual
LG Optimus Nitro HD
Memo ZTE V956
Quad XL

Samsung Galaxy Ace 2
Samsung Galaxy Core
Samsung Galaxy S2
Samsung Galaxy S3 Mini
Samsung Galaxy Trend II
Samsung Galaxy Trend Lite
Samsung Galaxy Xcover 2
Sony Xperia Arc S
Sony Xperia miro
Sony Xperia Neo L
Wiko Cink Five
Wiko Darknight ZT

Luna trecută, WhatsApp a anunțat că va începe în sfârșit să implementeze avatare 3D pentru cele două miliarde de utilizatori din întreaga lume. În timp ce compania a introdus pentru prima dată avatarele pe WhatsApp în canalul beta în octombrie, funcția este acum disponibilă pentru toți utilizatorii aplicației de mesagerie.

Miercuri, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a scris pe Facebook confirmând știrea, adăugând că avatarele pot fi folosite ca fotografii de profil sau autocolante personalizate. El a spus: Aducem avatarele pe WhatsApp! Acum puteți să vă folosiți avatarul ca sticker în chat-uri. Mai multe stiluri în curând în toate aplicațiile noastre”.