• De la începutul lui 2023, 500.000 de turiști s-au cazat la Airbnb, iar 10% din turiștii care au venit în țară în iunie au ales același regim de ședere.
  • Aeroportul Brașov a adăugat curse spre Dubai, Oslo și Paris, iar Wizz Air este a 2-a firmă aeriană care operează pe aeroportul Brașov
  • În iunie au venit cu 8% mai mulți turiști în țară decât în iunie 2022 și Bucureștiul rămâne în topul preferințelor străinilor.

Doar 10% dintre turiștii care au ajuns în România în luna iunie s-au cazat în regim Airbnb, iar Brașovul a înregistrat un număr record de pasageri la noul aeroport, arată un studiu al Institutului Național de Statistică.

De la începutul anului și până acum jumătate de milion de turiști au ales apartamentele sau garsonierele de pe platforma Airbnb, adică 9% dintre cei care au venit în România. Numărul turiștilor care vin în România a crescut față de anul trecut, în iunie au fost cu aproape 8% mai mulți turiști în țară decât iunie 2022. Bucureștiul e în topul preferințelor străinilor, urmat de Brașov și Constanța. În medie, turiștii stau 2-3 zile la noi în țară.

Brașov se bucură și de noul aeroport a înregistrat un record de pasageri

Miercuri au fost 825 de pasageri, iar în luna iulie, prima lună completă de operare, au fost în total 10 mii de pasageri. A crescut și numărul curselor făcute de pe aeroportul din Brașov spre Dubai, Oslo și Paris. Wizz Air a devenit a doua companie de linie care operează pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Citește și: