• „Passages” e un film regizat de americanul Ira Sachs care are ca tematică povestea de dragoste dintre doi bărbați gay.
  • Motion Picture Association spune că filmul trebuie să le fie interzis minorilor din cauza scenelor explicite.
  • Filmul „Passages” apare în cinematografele din America vineri și în următoarele săptămâni în România.
  • Cosmin Dămășaru: Sunt adeptul libertății, cred că oamenii ar trebui să se exprime și să facă orice simt, însă la un moment dat mi se pare penibil să mergi pe stradă cu copiii și să vezi o anumită reclamă. Cum îi protejezi?

Drama „Passages”, regizată de americanul Ira Sachs, e un film despre un ménage à trois, cuplul principal din relație fiind doi bărbați gay, scrie New York Times.

Un film brutal de sincer despre dragoste, sex și dependență, spun criticii. E primul film pe care Ira Sachs îl regizează de când s-a terminat pandemia. „Am vrut să creez o poveste despre tandrețea și apropierea dintre oameni, lucruri care lipsesc din viața reală, dar și din filmele americane”, se apără regizorul.

Filmul ar trebui să fie interzis minorilor

Însă sistemul de evaluare a filmelor Motion Picture Association a declarat că filmul conține prea multe scene de sex, iar minorii nu ar trebui să îl vadă. Cu toate astea, filmul va apărea în continuare în cinematografele din America la finalul săptămânii.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

În ultimii ani, a existat o dezbatere aprinsă cu privire la rolul scenelor de sex în filme. În urma recunoașterii mișcării „MeToo”, care urmărește tema inegalității de gen și a comportamentului sexual nepotrivit, unii s-au întrebat dacă mai este posibil să se filmeze astfel de acte intime fără a pune artiștii în situații precare. Mai recent, unii utilizatori de social media din Generația Z au susținut că scenele de sex sunt inutile și ar trebui eliminate din cinematografie în general.

Costin Dămășaru: Sunt adeptul liberății

Costin Dămășaru, fondatorul Veruvis, a comparat scenele explicite din film cu reclamele la jocurile de noroc care adesea sunt promovate de femei senzuale. „Am avut un invitat din Statele Unite, un mentor, care a venit în decembrie și mi-a zis o situație asemănătoare despre reclamele astea la jocurile de noroc cu doamnele astea foarte senzuale…ele ce stare îți provoacă? Dacă mergi pe stradă și vezi o femeie foarte expresivă”.

„Însă acțiunile astea sunt ok, însă cu anumite limite. Niciodată nu aș spune să renunțăm la ele de tot, sunt adeptul libertății, cred că oamenii ar trebui să se exprime și să facă orice simt, însă la un moment dat mi se pare penibil să mergi pe stradă și să vezi o anumită reclamă, iar dacă ai copii, cum îi protejezi?”, a spus Costin Dămășanu la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și: