• Pentru prima dată după 50 de ani, România inaugurează un nou aeroport, la Brașov.
  • „Dan Air”, o companie românească, are zboruri către Nurnberg, Munchen, Barcelona, Bruxelles și Stuttgart.
  • Primul zbor operat de TAROM este programat astăzi la ora 12.50 către Stuttgart.

Pentru prima dată după 50 de ani, România inaugurează un nou aeroport. De pe Brașov-Ghimbav decolează azi primele avioane comerciale, scrie presa locală. Primul zbor operat de TAROM este programat astăzila ora 12.50 către Stuttgart. Va dura 2 ore și 10 minute și va fi pilotat de Cătălin Prunariu, fiul singurului astronaut român, Dumitru Prunariu.

„Dan Air”, o companie românească, are zboruri către Nurnberg, Munchen, Barcelona, Bruxelles și Stuttgart. Compania are și o promoție, 5.000 de bilete la 49 euro. Și Wizz Air va opera zboruri de pe Brașov-Ghimbav către Luton din 2 august și către Dortmund din 2 septembrie. Lista destinațiilor se poate schimba, unele noi pot apărea, altele pot dispărea. Valoarea totală a lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav se ridică la 140 de milioane de euro.

Istoria aeroportului este destul de lungă. Prima propunere a venit în anii 90, dar nu se putea construi decât din anii 2000 pentru că nu s-au găsit nici investitori și era justificat din punct de vedere economic o investiție. A mai apărut un proiect prin 2008, dar a fost amânat. Apoi, în 2012 a fost semnat contractul pentru realizarea pistei de aterizare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

În august 2019, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi construirea terminalului de pasageri. Lucrările au început în 2020 și a durat 15 luni să fie gata, iar în următorii 2 ani s-a lucrat la infrastructură și la montarea echipamentelor. Brașov-Ghimbav este primul din Europa de Est pe care traficul aerian este dirijat de la distanţă, prin sistemul Remote Tower.

Citește și: