• Patru americani au fost răpiți la scurt timp după ce au trecut granița săptămâna trecută.
  • Doi dintre ei au fost uciși, în timp ce doi au fost eliberați nevătămați.
  • Trei femei americane care au mers în Mexic pentru a vinde haine la o piață sunt date dispărute de mai bine de două săptămâni.

Autoritățile din statul american Texas au sfătuit cetățenii americani să nu călătorească în Mexic în timpul vacanței de primăvară, din motive de securitate. Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS) a declarat că violența cartelurilor de droguri reprezintă o amenințare semnificativă pentru oricine traversează Mexicul.

Aceasta vine după ce patru americani au fost răpiți la scurt timp după ce au trecut granița săptămâna trecută. Doi dintre ei au fost uciși, în timp ce doi au fost eliberați nevătămați.

Trei femei americane care au mers în Mexic pentru a vinde haine la o piață sunt date dispărute de mai bine de două săptămâni. Violența cartelurilor de droguri și alte activități criminale reprezintă o amenințare semnificativă pentru siguranța tuturor celor care trec în Mexic în acest moment”, a declarat directorul DPS, Steven McCraw.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Pe baza naturii volatile a activității cartelurilor și a violenței pe care o vedem acolo, îndemnăm persoanele să evite călătoriile în Mexic în acest moment”. Patru americani au fost răpiți de un cartel de droguri, iar doi dintre ei au fost uciși, atunci când au vizitat orașul Matamoros, Mexic, la începutul acestei luni. Un trecător mexican a fost, de asemenea, ucis în schimbul de focuri de armă.

De atunci, cartelul responsabil și-a cerut scuze pentru incident și și-a predat proprii pistolari poliției. O scrisoare lăsată cu pistolarii cartelului, care fuseseră lăsați pe marginea drumului, îi acuza că au acționat în baza propriilor decizii și a lipsei de disciplină”, precum și că ar fi încălcat regulile cartelului privind protejarea vieților celor nevinovați”.

Scrisoarea a fost semnată de Grupul Scorpionilor”, o facțiune scindată a puternicului Cartel al Golfului. Autoritățile mexicane cred că membrii bandei i-au confundat pe americani cu rivali și au tras în ei când au încercat să fugă.

Incidentul amenință să înrăutățească relațiile dintre cele două țări. Un senator republican a cerut administrației președintelui Joe Biden să permită desfășurarea de trupe americane peste graniță pentru a lupta împotriva cartelurilor. Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a calificat propunerile drept arogante”. Între timp, două surori din Texas și o prietenă sunt date dispărute în Mexic după ce au trecut luna trecut granița luna trecută pentru a vinde haine la un târg de vechituri, potrivit autorităților americane.