București, în topul celor mai periculoase orașe din Europa. Cum a ajuns Capitala aici?

314

  • În Florența, Istambul și Atena trebuie să ai grijă la escrocherii și furturile de buzunare
  • În Glasgow, Belfast și Porto evită conflictele și ai grijă la taxiurile false.
  • În Amsterdam trebuie să fii vigilent în Cartierul Roșu. Zona e cunoscută pentru ilegalități.

Chiar dacă Europa este considerată sigură pentru vacanțe în general, unele orașe prezintă riscuri pentru călători. Printre ele se află și București. Asta, din cauza furturilor. Pe listă se află și Florența, Paris, Porto sau Amsterdam, arată The Times.

Care sunt cele mai unsafe orașe din Europa?

Primul pe listă e Florența din Italia. Chiar dacă orașul este foarte bogat și are un farmec cultural, The Times spune că ar trebui să ai grijă la escrocherii și furturi de buzunare. Pe locul 2 e Glasgow, Scoția.

Acolo rata de criminalitate e scăzută, totuși, trebuie să ai grijă, pentru că sunt foarte mulți infractori.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Apoi cel mai vizitat oraș de anul trecut, Istanbul, Turcia. Oamenii de acolo sunt zâmbitori și primitori, dar în același timp escrocheria e la un nivel înalt.

În Belfast trebuie să fii prudent și trebuie evitate conflictele cu localnicii. În Atena, rata criminalității e un pic mai mare, inclusiv a infracțiunilor de proprietate. Paris, în orașul dragostei, ai putea rămâne fără portofel, mai ales în în jurul spațiilor turistice: Turnul Eiffel sau Muzeul Louvre.

În Bruxelless la fel! Ai grijă când ești prin nodurile de transoirt și locurile turistice. În Porto, Portugalia și la noi în București trebuie să fii mai vigilent la furturile de buzunare și la taxiurile false. Și nu în ultimul rând, Amsterdam, Olanda. Dacă ești prin Cartierul Roșu, trebuie să fii mai prudent. Zona este foarte cunoscută pentru activitățile ilegale pentru prostituție sau traficul de droguri. Așa că, mai bine informează-te atunci când îți planifici o vacanță!