• Canada a obţinut recent titlul prestigios de cea mai sigură ţară din lume pentru călători.
  • Clasarea în vârf reflectă reputaţia Canadei pentru diversitate, incluziune şi rate impresionant de scăzute ale criminalităţii şi terorismului.
  • Elveţia a obţinut poziţia a doua, renumită pentru pacea şi ratele scăzute de criminalitate.

Canada ocupă meritat prima poziţie în lume drept cea mai sigură ţară pentru călători, datorită diversităţii, incluzivităţii şi ratelor reduse de criminalitate şi terorism. Raportul anual al Berkshire Hathaway Travel Protection subliniază faptul că oraşe precum Montreal şi Toronto, alături de peisajele uimitoare din parcurile naţionale Jasper şi Banff, oferă călătorilor un nivel ridicat de securitate şi pace în timpul experienţelor lor de explorare.

Canada a obţinut recent titlul prestigios de cea mai sigură ţară din lume pentru călători, depăşind numeroase naţiuni europene, conform unui raport realizat de Berkshire Hathaway Travel Protection, o companie americană de asigurări de călătorie. Clasarea în vârf reflectă reputaţia Canadei pentru diversitate, incluziune şi rate impresionant de scăzute ale criminalităţii şi terorismului. Această recunoaştere asigură că turiştii care explorează diverse destinaţii canadiene, de la oraşele pline de viaţă precum Montreal şi Toronto până la parcurile naţionale uimitoare Jasper şi Banff, pot experimenta un sentiment de siguranţă, fie că merg singuri sau în grupuri, informează Pubity.

Restul celor mai sigure ţări din top 10 este în mare parte dominat de naţiuni europene. Elveţia a obţinut poziţia a doua, renumită pentru pacea şi ratele scăzute de criminalitate. Norvegia a ocupat locul al treilea, urmată de Irlanda, Olanda, Regatul Unit, Portugalia, Danemarca şi Islanda. Australia, singura ţară non-europeană din top 10, a obţinut locul zece.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Berkshire Hathaway Travel Protection a compilat aceste constatări în raportul său anual „State of Travel Insurance Safest Destination”. Rezultatele au fost obţinute din sondarea a 1.702 de călători între 24 august şi 13 septembrie 2023. Raportul a luat în considerare diverse criterii, inclusiv terorismul, urgenţele meteorologice, măsurile de sănătate şi siguranţa grupurilor subreprezentate. Datele provenite de la surse precum Departamentul de Stat al SUA, The Economist şi Global Finance, printre altele, au fost, de asemenea, luate în considerare în clasament.

În timp ce cele mai sigure ţări de vizitat sunt adesea corelate cu cele mai sigure oraşe, surprinzător, Honolulu, capitala Hawaii-ului, a ocupat primul loc în lista celor mai sigure oraşe din lume. Montreal din Canada a obţinut poziţia a doua, urmat de Reykjavik, capitala Islandei. Oraşul Sydney din Australia s-a clasat pe locul al patrulea, iar alte oraşe din top 10 includ Amsterdam (Olanda), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Copenhaga (Danemarca), Londra (Regatul Unit), Seoul (Coreea de Sud) şi Veneţia (Italia).

Citește și