• Un studiu arată că România este a opta cea mai populară destinație la nivel european.
  • Londra rămâne în top când vine vorba de cele mai populare orașe, urmată de Paris, Milano, Roma, Barcelona, Bruxelles, Madrid, Dublin și Viena.
  • Interesul românilor pentru călătoriile care îi vor duce mai departe de casă este tot mai mare.

Unde călătorești în 2024? Statisticile ne arată că cele mai rezervate destinații ale românilor sunt Italia, Spania sau Marea Britanie, însă în top regăsim, pentru prima dată, și Emiratele Arabe Unite. Totodată, un studiu arată că România este a opta cea mai populară destinație la nivel european. De ce s-au schimbat tendințele de travel?

„Statisticile sunt uneori reci, dar ele trebuie interpretate cu foarte mare atenție. Trebuie luat în considerare faptul că majoritatea românilor care au ales să părăsească țara noastră pentru a se stabili pe alte meridiane, în special Italia, Spania, Franța și Marea Britanie, au început să aibă bugete mai interesante pentru returul în țară. Ei aleg să petreacă vacanțele de acasă venind cu avionul. Acesta este principalul factor pentru care celebrăm o creștere a vânzărilor biletelor de avion din străinătate către România”, a explicat Florin Ionescu, consultant în turism, la Aleph News.

Londra rămâne în top când vine vorba de cele mai populare orașe, urmată de Paris, Milano, Roma, Barcelona, Bruxelles, Madrid, Dublin și Viena, Madridul înlocuind Veneția în top 10 în 2024. Interesul românilor pentru călătoriile care îi vor duce mai departe de casă este tot mai mare, căutările fiind în creștere pentru destinații precum Maldive (124%), Japonia (75%), Emiratele Arabe Unite (65%) sau Turcia (60%), comparativ cu anul trecut. Orașele care au înregistrat cea mai mare creștere a interesului sunt Abu Dhabi (105%), New York (82%) și Istanbul (78%). Mai mult, unele noi destinații își fac apariția în acest an pe listele românilor, precum Bangkok, Malé sau Funchal, precum și orașe din Albania, Qatar, Serbia și Vietnam.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Citește și