• Diferența de longevitate dintre bărbați și femei se reduce.
  • Oamenii de știință anticipează că tendințele vor persista în următorul deceniu.
  • Arctica a arătat cel mai semnificativ progres în ceea ce privește indicatorii de viață. 

Oamenii din întreaga lume trăiesc mai mult, iar diferența de longevitate dintre bărbați și femei se reduce, arată un nou studiu de la Universitatea Alcala din Spania. În ciuda acestei tendințe, experții cred că bărbații nu vor închide complet acest decalaj din cauza condițiilor legate de cromozomul Y.

O echipă internațională de cercetare a folosit metode noi pentru a evalua nu numai speranța de viață la naștere, ci și alți opt indicatori de mortalitate, bazându-se pe înregistrările Diviziei de Populație a Națiunilor Unite pentru 194 de țări. Acest studiu care a clasificat populațiile globale în cinci grupuri au observat creșterea speranței de viață și reducerea disparităților de gen în longevitate în ultimii 30 de ani.

Folosind aceste date, oamenii de știință anticipează că tendințele vor persista în următorul deceniu. În toate cele cinci grupuri de țări, cercetătorii au observat creșterea speranței de viață și o scădere a decalajului de mortalitate între bărbați și femei. Arctica a arătat cel mai semnificativ progres în ceea ce privește indicatorii de viață.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Echipa sugerează că reducerea decalajului de longevitate între sexe ar putea fi atribuită declinului stilului de viață dăunător, obișnuit anterior în rândul bărbaților.

Citește și