• Meta Residence a fost cumpărată cu 11,2 milioane de dolari.
  • Zonele care încep să atragă investitorii includ Australia, Mexic, Arabia Saudită și Turcia.
  • Printre factorii care au contribuit la acest boom se numără facilitățile de excepție oferite de proprietățile din Dubai.

Dacă ai fi miliardar, ce cadou ai alege să îți faci? Anul 2023 a arătat că bogații lumii pot cheltui sume colosale pe obiecte mai puțin obișnuite. Cele mai multe au rolul de a crea colecții prin care miliardarii să-și poată proteja economiile împotriva fluctuațiilor economice.

Locuință de lux în Dubai, cu 40.000 de euro pe metru pătrat de exemplu, dinozauri în colecții private, pulovere, obiecte ale unor celebrități, dar și conace digitale, intră pe lista celor mai neobișnuite achiziții din 2023. Sotheby’s International Realty publică Luxury Outlook este raportul care dezvăluie cele mai recente tendințe din industria luxului.

Anul 2023 a fost despre ajustarea pieței imobiliare. Zonele care încep să atragă investitorii includ Australia, Mexic, Arabia Saudită și Turcia. În Dubai, de exemplu, piața imobiliară de lux a atins noi maxime în 2023. Au fost înregistrate prețuri de vânzare record pe tot parcursul anului, atingând 40.000 Euro pe metru pătrat.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Printre factorii care au contribuit la acest boom se numără facilitățile de excepție oferite de proprietățile din Dubai, precum spații de recreere private, servicii de concierge personalizate și acces exclusiv la facilități de înaltă clasă. În toamna anului 2023, s- a vândut un conac exceptional în Miami, pentru 11,2 milioane de dolari. Denumită Meta Residence, proprietatea este primul conac MetaReal din lume – așadar, o casă din lumea reală cu un geamăn digital în Sandbox Metaverse.

Au fost și alegeri extravagante?

La nivel global, au loc schimbări semnificative în comportamentul consumatorilor și în abordarea investițiilor, evidențiind interesul tot mai mare pentru colecționarea obiectelor de valoare și rarități. Noua categorie a colecționarilor tineri își îndreaptă atenția către articolele de lux, de la artă contemporană, la piese de designer, sneakers și… dinozauri. Peste 6 milioane de dolari au fost cheltuiți de exemplu pentru un craniu de T-Rex. Acest trend indică o schimbare în percepția investițiilor, trecând de la activele tradiționale către obiecte cu valoare apreciativă.

Citește și