• Canicula schimbă harta turistică în Europa pe timpul verii.
  • Turiștii aleg ori destinații mai răcoroase, ori îşi iau vacanţă primăvara sau toamna, pentru a evita căldura extremă.
  • Cehia, Danemarca și Irlanda sunt printre cele mai căutate țări.

Canicula schimbă harta turistică în Europa pe timpul verii. Turiștii aleg ori destinații mai răcoroase, ori îşi iau vacanţă primăvara sau toamna, pentru a evita căldura extremă. Cehia, Danemarca și Irlanda sunt printre cele mai căutate țări.

Cele mai căutate destinații vor fi în continuare cele mediteraneene. Grecia, de exemplu, va avea anul acesta un record, cu cel mai mare număr de turiști din istorie. Turcia, din câte știu, nu va avea parte de același record din cauza faptului că cea mai mare parte a turiștilor vine din spațiul ex-sovietic și acum, din cauza războiului din Ucraina, turiștii ucraineni nu vin, iar numărul rușilor s-a diminuat din cauza lipsurilor materiale. Nu cred că va fi un trend imens, că toți vor lua cu asalt plajele Finlandei sau resorturi all-inclusive vor apărea în Islanda. Cred că vor fi afectate city break-urile pe timp de vară. În Atena sunt 50 de grade, a spus Dumitru Cezar, travel vlogger, la Aleph News.

Turiștii caută să meargă în vacanțe pentru a scăpa de canicula care afectează Europa. Grecia, Turcia, Bulgaria, vor fi în continuare în preferințe pentru vacanțe.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Dacă e vorba de sejururi la mare, va fi în continuare vorba de Grecia, Turcia, Bulgaria, țările sudice, dar cred că cei care doresc să viziteze orașe, să facă așa numitele city break-uri, ar fi mult mai bine să se ducă în zona mai nordică, central europeană, poate Polonia, Cehia, nu în ultimul rând, țările baltice, care sunt foarte puțin cunoscute aici în România și, de ce nu, chiar Germania. Vorbind despre turismul pe litoral, Germania are niște stațiuni la mare, la Marea Baltică, destul de populare, a mai precizat Dumitru Cezar, travel vlogger, la Aleph News.

Citește și: