• Românii care au vrut să intre dimineaţă în Grecia fără testele COVID au făcut cale întoarsă.
  • Ce ştiau ei când au plecat de acasă, autorităţile din Grecia au schimbat, la propriu, peste noapte.

Românii au venit în vacanță fără testul de coronavirus și au sperat să treacă granița fără el întrucât știau că măsura intră în vigoare de la 6 dimineața, iar ei au ajuns înainte de această oră.

Nu doar românii sunt în această situație, ci și turiști din alte țări care au vrut să intre în Grecia neavând teste.

Măsurile au intrat însă în vigoare de la miezul nopții, așa că cei fără teste au fost nevoiţi să se întoarcă. Unii dintre turiști au spus că vor încerca să facă acest test în Bulgaria.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În concluzie, Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide. Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Ce trebuie să ştii dacă mergi în concediu?

Dacă mergi în vacanță în Grecia trebuie să știi care sunt regulile acolo: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Câți români merg anual în Grecia

Anual în Grecia merg în jur de 300 de mii de români, iar o familie cu doi copii poate plăti în această perioadă în jur de 1.000 de euro pe un sejur all inclusive de 7 nopți.