• Schladming (Austria) „se mândrește cu stațiunea de schi și 2 biserici în stil roman și gotic”.
  • Satul Huangling (China) este recunoscut pentru conservarea patrimoniului.
  • Lerici găzduiește primul laborator subacvatic din Italia pt cercetare științifică și monitorizare.
  • Biei (Japonia) este renumit pentru câmpurile de mac, lavandă și floarea soarelui.
  • Morcote, un paradis al ciocolatei, a fost desemnat „cel mai frumos sat din Elveția”.

Tu ce ți-ai mai pus pe lista de călătorii viitoare? Te poți inspira din topul celor mai frumoase sate turistice realizat de Organizaţia Mondială a Turismului. De la un paradis cu ciocolată din Elveția, până la un rai al surferilor în Portugalia, lista este lungă.

Ce sate turistice sunt în top?

Pentru că este iarnă, începem cu stațiunea de schi Schladming, din Austria, care „se mândrește cu două biserici captivante în stil roman și gotic, o piață a orașului din secolul al XVIII-lea și o istorie bogată de găzduire a competițiilor de schi prestigioase”.

Mai apoi continuăm cu China, în satul Huangling, amplasat în peisajul „pitoresc” al provinciei Jiangxi, care este admirat pentru conservarea patrimoniului și inovații în domeniul turismului. Ne întoarcem ceva mai aproape de noi, în Italia, la orașul pitoresc Lerici, de la malul mării. A fost ales datorită „plajelor sale curate și caselor colorate, fără supraaglomerare, așa cum este cazul în altor locații turistice populare, cum ar fi „Cinque Terre”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Dacă îți plac călătoriile cu dimineți chill și peisaje colorate, Biei din Japonia, poți alege Biei din Japonia. Este renumit mai ales pentru câmpurile de mac, lavandă și floarea soarelui.

Dacă iubești dulciurile, îți recomand Morcote, un paradis cu ciocolată care a câștigat titlul de „Cel mai frumos sat din Elveția”. În plus, „pădurile luxuriante, pădurile și traseele montane oferă un refugiu pentru pasionații de natură”.

Dacă ești un fan al sporturilor nautice, Ericeira din Portugalia este alegerea perfectă. Situat pe coasta de vest a Portugaliei, la 50 km de Lisabona, orașul îți oferă unele dintre cele mai bune condiții de surf din Europa.

Citește și