• Microsoft anunță un nou buton pe tastatură, care va „convocadirect un asistent A.I.
  • Noua tastă te pune în legătură cu un asistent A.I, care te poate ajuta cu rezumarea unui articol complex, căutarea mobilierului sau pur și simplu îți modifică anumite setări, direct pe calculator.
  • Noutatea valorifică parteneriatul dintre Microsoft și producătorul ChatGPT OpenAI și deschide un portal de acces pentru viitoare aplicațiile AI generative.

Microsoft adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela direct un asistent A.I., scrie APNews.

Gigantul tehnologic anunță prima schimbare majoră a tastaturii PC-ului Windows, după aproape trei decenii, prin care speră că va „ajuta oamenii să participe mai ușor la transformările A.I.

Simpla apăsare a unui buton va fi o modalitate de a ,,convoca” un agent de Inteligență Artificială, întrucât Microsoft urmărește o remodelare a următoarelor generații de tastaturi.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Începând cu această lună, unele noi computere personale care rulează sistemul de operare Microsoft Windows vor avea o „cheie Copilot” specială care lansează chatbot-ul AI al gigantului software.

Noutatea valorifică parteneriatul dintre Microsoft și producătorul ChatGPT, OpenAI și deschide un portal de acces pentru viitoare aplicații AI generative.

Un nou prieten A.I. la un click distanță

Noua tastă invocă chatbot-ul AI alimentat de Bing, care poate ajuta utilizatorul cu sarcini precum rezumarea unui articol complex, căutarea mobilierului online pentru bucătărie sau pur și simplu efectuarea modificărilor unor setări, direct pe computerul său. Poate chiar să creeze o melodie de la zero, fără ca utilizatorul să știe să cânte la un instrument.

O modificare majoră în ultimii 30 de ani

Reproiectarea tastaturii va fi cea mai mare schimbare făcută de Microsoft, de când a introdus o tastă specială pentru Windows în anii 1990. Pe unele device-uri va înlocui tasta „CTRL” dreaptă, în timp ce pe altele va înlocui tasta de meniu.

Microsoft nu a transmis încă ce producători de computere instalează butonul ,,,Copilot” dincolo de propriile dispozitive.

Se pare că unele dintre companii sunt așteptate să-și dezvăluie noile modele la o expoziție de gadgeturi organizată săptămâna viitoare la Las Vegas.

Citește și