• Bucureștiul ocupă locul 104 din 141 de orașe în clasamentul orașelor smart.
  • Problemele majore ale Bucureștiului, conform locuitorilor chestionați sunt poluarea, traficul, corupția.
  • Singurele categorii la care Bucureștiul a excelat sunt achiziția de bilete online pentru muzee, teatre și viteza internetului.

Bucureștiul ocupă locul 104 din 141 de orașe în clasamentul orașelor smart, după ce a căzut constant în ultimii patru ani. Studiul se bazează pe criterii precum dezvoltarea sustenabilă, mobilitatea, poluarea, disponibilitatea locurilor de muncă, dimensiunea și numărul spațiilor verzi.

Problemele majore ale Bucureștiului, conform locuitorilor chestionați sunt poluarea, traficul, corupția, subdezvoltarea sistemului sanitar și lipsa spațiilor verzi. În regiunea Europei Centrale și de Est: Praga este pe locul 140, iar Varșovia pe 44. Clasamentul este condus de Zurich, Oslo, Canberra, Copenhaga și Lausanne.

Bucureștiul a pierdut teren an de an, cu o scădere a speranței de viață de 1,2 ani și o involuție în indexul de dezvoltare umană. Indicatorii slabi care au plasat capitala României la coada clasamentului, Bucureștiul obținând sub 50 de puncte din 100 posibile în majoritatea categoriilor, sunt traficul și poluare. Singurele categorii la care Bucureștiul a excelat sunt achiziția de bilete online pentru muzee, teatre și viteza internetului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Citește și: