• Revista de specialitate Condé Nast Traveler a publicat un top 34 „cele mai frumoase plaje de pe glob”
  • Palm Cove Beach din nord-estul Australiei conduce clasamentul.
  • Dune du Pilat din sud vestul Franței aduce și Europa în top.

Revista de specialitate Condé Nast Traveler publică lista cu cele mai frumoase plaje din lume. Clasamentul include 34 de destinații iar vârful podiumului este ocupat de Palm Cove, în nord-estul Australiei. În Franța se afla două dintre plajele situate în top.

Lista include plaje remarcabile, din Australia și Hawaii până în Indonezia, Franța sau Scoția. Primul loc revine Palm Cove Beach din nord-estul Australiei. Cei doi kilometri ai săi de nisip alb pe fundalul șirurilor de palmieri au prevalat asupra unor rivali ca Honopu din Kauai, Ora din Indonezia sau chiar Brekon, din Shetland-urile scoțiene.
Multe alte plaje australiene se află pe lista revistei, inclusiv Wategos de lângă Byron Bay, Mona Vale din suburbiile de nord ale orașului Sydney și Noosa din Queensland.

Pe poziția 7 a găsim plaja Dune du Pilat, la intrarea în bazinul Arcachon în sud vestul Franței. „În timpul lunilor mai calde, cea mai înaltă dună de nisip din Europa este învăluită într-o ceață de căldură constantă, strălucitoare, dând iluzia că această vastă plajă franceză este presărată cu comori strălucitoare”, scrie revista.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Iar pe poziţia a treisprezecea, regăsim în acest clasament atolul Fakarava, din Polinezia Franceză. „Cu colecția sa de plaje cu nisip alb și roz ușor accesibile, Fakarava este unul dintre cele mai bune locuri de snorkelling din lume”, explică revista.

Condé Nast Traveler mai precizează că aceste plaje l-au inspirat pe pictorul Matisse să creeze celebra sa „perioadă albastră”.

Citește și