- Raportul Airbnb arată ce s-a schimbat concret în această perioadă
- Din 2018 până acum au crescut de la 26% la 35% călătoriile către zonele urbane cu densitate redusă, precum suburbiile și orașele mici
- Prețurile locuințelor sunt în creștere în întreaga lume, prețul mediu a crescut cu peste 20% în aprilie comparativ cu cifrele din anul precedent
Te-ai gândit și tu că turismul nu o să fie la fel după un an de restricții. Raportul dat publicității de una dintre cele mai mari companii din turismul internațional, Airbnb, îți arată ce s-a schimbat concret în acestă perioadă.
În primul rând clienții au devenit mai flexibili în ceea ce privește perioadele în care călătoresc, pentru că acum oamenii nu mai sunt legați de o locație fizică pentru serviciu, asa că nu mai sunt obligați să aștepte concediul ca să plece de acasă.
Din 2018 până acum au crescut de la 26% la 35% călătoriile către zonele urbane cu densitate redusă, precum suburbiile și orașele mici. Iar acum oamenii stau mai mult în locuințele închiriate, un sfert din nopțile rezervate în primul trimestru al acestui an au fost sejururi pe termen lung mai lungi de 28 de zile.
Prețurile locuințelor sunt în creștere în întreaga lume, prețul mediu a crescut cu peste 20% în aprilie comparativ cu cifrele din anul precedent. Iar în pandemie au explodat costurile materialelor de construcție, mai ales că multe granițe au fost închise și a fost mai complicat obținerea acestor materiale.
Companiile din turism trebuie să țină cont de aceste schimbări. De exemplu Airbnb a inclus o nouă funcție numită „Sunt flexibil” care permite chiriașilor să caute date, locații și destinații flexibile. Această funcție are deja peste o sută de milioane de căutări. Printre categoriile de proprietății unde ai putea să stai cu aceste date flexibile și să simți gustul aventurii, se numără casele în copaci, fermele, bărcile, morile de vânt, castelele și chiar peșterile.