• Călătoriile sustanabile pot ajuta în combaterea crizei climatice.
  • Fondurile obținute din turism ajută la dezvoltarea țărilor mai sărace.
  • Etiopia este una dintre cele mai frumoase țări din Africa, ce merită vizitată.

Călătoriile din 2024 au un rol important de jucat în abordarea crizei climatice. Oamenii caută acum să călătorească mai ușor și mai atent și sunt în căutarea vacanțelor sustenabile. De la destinații care creează spații verzi inovatoare până la locuri pregătite să primească înapoi turiștii.


Florin Ionescu, expert în turism, spune că sustenabilitatea în călătorii înseamnă a ajuta comunitățile locale și diferitele asociații care au grijă de exemplu să salveze animalele aflate pe cale de dispariție, care sunt afectate de vânatul excesiv, de ocuparea habitatului lor natural de către oameni. Pentru 2024 principala destinație pe care o recomandă pentru a călători sustenabil este Etiopia.

Florin Ionescu susține că Etiopia este „probabil cea mai frumoasă țară din Africa”. Se pot vizita atât triburile din Etiopia, fiecare vizită însemnând fonduri alocate pentru copii, pentru sistemul medical și cel de educație. Animalele care sunt salvate beneficiază și ele de aceste fonduri. Există diverse organizații care au grijă ca acestea să se întoarcă nevătămate în sălbăticie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Citește și