• Insula Surtsey este cea mai tânără insulă din lume.
  • Picturile rupestre de la Lascaux au fost găsite de 4 copii.
  • Templul japonez Ise nu poate fi vizitat în interior decât de familia imperială.

Îți place să cunoști lumea, dar sunt și locuri superbe pe care nu le vei putea vedea niciodată. Fie pentru că sunt periculoase, fie pentru că sunt interzise din alte motive.

Care sunt cele mai frumoase locuri interzise din lume?

Există locațiile pe care le-ai putea vizita doar dacă ești dispus să-ți riști viața. Una dintre ele este Surtsey, în Islanda, cea mai tânără insulă din lume și formată în urmă cu doar 55 de ani din cauza unei erupții vulcanice. Un eveniment fascinant, un laborator biologic și interzis publicului. Găzduiește în prezent un centru de cercetare, pe lângă 89 de specii de păsări și până la 335 de nevertebrate.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
PREVIZIUNILE LUI MUSK
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE

Insula Sentinel de Nord. Total izolat de lume, tribul care domină acest paradis plin de palmieri și înconjurat de corali rămâne încă deconectat de lume în ciuda faptului că aparține unei țări necunoscute lor, India.

Queimada Grande, din Brazilia, este alta destinație perfecta doar pentru dus, situată la 100 de kilometri în largul coastei São Paulo, o insulă care ar putea fi o bijuterie tropicală în care te poți pierde pentru câteva zile printre vegetația exuberantă, cu excepția unui mic detaliu: pentru fiecare metru pătrat sunt până la cinci șerpi letali.

Locații interzise total pentru vizitatori

Destinații sigura, dar interzise sunt mult mai multe. Si asta pentru ca turismul masiv le face vulnerabile.
Peșterile Lascaux, din Franța, sunt un astfel de loc. Picturile rupestre sunt una dintre cele mai frumoase creatii din istoria umanității cu multe mostre de artă rupestre și paleolitică in Lascaux sau Altamira. Până în 1955, dioxidul de carbon produs de cei 1.200 de vizitatori zilnici ai peșterii a provocat închiderea definitivă și crearea unei replici.

Nu vei vedea niciodata nici Gangkhar Puensum, muntele Interzis din Bhutan. Are 7.570 de metri înălțime si este imposibil de escaladat.

Si ultima locație superba si interzisa este PRAVČICKÁ BRÁNA (REPUBLICA CEHA), cel mai mare parc natural din Europa. Este situat la granița dintre Germania și Cehia și evocă o carte poștală de basm. Accesul a fost interzis în 1982 pentru a conserva mediul înconjurător și pentru a preveni prăbușirea acestuia. Dar în ciuda restricțiilor, Pravcicka Brana continuă să dea semne de erodare.

Citește și: