• Dubaiul va avea un nou muzeu de arta începând din 2030, grație unui proiect de arhitectură futuristă dezvoltat de firma Kalbod Studio.
  • Clădirea vă fi acoperită cu o membrană transparenta care creează un efect misterios în peisajul urban.
  • Construcția va avea o înălțime de 60 de metri și se va întinde pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.

Dubaiul va avea un nou muzeu de arta începând din 2030, grație unui proiect de arhitectură futuristă dezvoltat de firma Kalbod Studio. Construcția are un design distinctiv: intrarea va fi semnalată printr-o structura sculptată cu pământ bătut care va fi acoperită de o membrană semi-transparentă.
Structura din pământ este inspirată de forme organice și va crea în interior un mediu liniștit care amintește de spații naturale, precum canioanele și peșterile.

Unul din obiectivele principale este acela de a recupera spațiul urban dedicat pietonilor. Muzeul va fi construit în jurul unor obiective vizitate des de către localnici și turiști și va avea legături directe cu aceste locuri. Viitorul muzeu va fi construit în Burj Park, unul din cele mai frecventate spatii din Dubai, cunoscut mai ales pentru Dubai Mall, fântânile spectaculoase și celebrul Burj Khalifa.

Construcția propusă de arhitecții de la Kalbod Studio a fost proiectată pentru a se integra cu ușurință în acest ansamblu de clădiri spectaculoase, care pun Dubaiul pe lista primelor mega-orașe ale lumii.
Locul ales nu este întâmplător pentru că e înconjurat de sculpturi și opere de artă modernă, create de artiști din toată lumea. Astfel, muzeul va fi în sine una dintre piesele unui parc cultural dedicat vizitatorilor Dubaiului.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Membrana care acoperă construcția va asigura filtrarea căldurii și a climei extreme a Dubaiului. Circuitul de vizitare este gândit pe baza unui traseu pe verticală, permițând vizitatorilor să urce cu un lift până la ultimul etaj, pentru ca apoi să coboare pe o rampă spiralată pentru a descoperi toate operele expuse. Construcția va avea o înălțime de 60 de metri și se va întinde pe o suprafață de 2000 de metri pătrați.
Membrana transparenta le va permite celor din exterior să vadă ce se întâmplă în interior.

Citește și: