• Avem 82 de kilometri de plajă, dar românii se bronzează în Turcia.
  • Anul acesta, o singură plajă a primit calificativul suprem, la Olimp. Suprinzător, stațiunea-vedetă Mamaia are o singură plajă de cinci stele.
  • La Năvodari și Eforie sunt câte două.

Avem 82 de kilometri de plajă, dar românii se bronzează în Turcia. Nu ar trebui să ne mire – din 440 de loturi, doar șase sunt Blue Flag, distincția internațională care garantează turiștilor nisip fin și apă curată.

Anul acesta, o singură plajă a primit calificativul suprem, la Olimp. Suprinzător, stațiunea-vedetă Mamaia are o singură plajă de cinci stele. La Năvodari și Eforie sunt câte două.

Distincția, acordată de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu din Copenhaga, se acordă plajelor care îndeplinesc 32 de criterii stricte, printre care salvamari bine pregătiți, căi de acces pentru persoane cu dizabilități și locuri separate pentru practicarea sporturilor nautice.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Așa se face că suntem departe de lumea fină. Spania este în top – are peste 600. Aglomerația din Grecia se explică – e vicecampioană. De anul trecut până acum a obținut Blue Flag pentru 14 locuri. Croația și Portugalia sunt alte exemple de seriozitate în turism, care atrag tot mai mulți români.