• CNN îți prezintă una dintre cele mai emblematice atracții din Arabia Saudită.
  • Clădirea este în esență o sală de concerte care a găzduit spectacole ale unor artiști precum Alicia Keys, Andrea Bocelli, Enrique Iglesias și John Legend.
  • Pe lângă spectacolele sale muzicale, Maraya organizează și expoziții de artă.

CNN îți prezintă una dintre cele mai emblematice atracții din Arabia Saudită. Maraya este cea mai mare clădire acoperită cu oglinzi din lume, iar în anumite momente ale zilei structura pare să se evapore în deșertul din jur, scrie CNN.

Clădirea al cărei nume înseamnă „oglindă” în limba arabă este în esență o sală de concerte de 500 de locuri, un centru comunitar și un spațiu pentru evenimente care a găzduit spectacole ale unor artiști precum Alicia Keys, Andrea Bocelli, Enrique Iglesias și John Legend.

Amplasată în peisajul dramatic al deșertului din AlUla, la doar 14 mile de situl arhitectural de la Hegra, Maraya este o colaborare între firma italiană de design Giò Forma Studio și Black Engineering.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

„Credem cu adevărat că, dacă o clădire nu poate concura cu peisajul, ar trebui să îl pună în valoare”, a declarat Florian Boje, arhitectul Maraya, pentru CNN, în legătură cu propunerea sa inițială. El continuă: „Am avut norocul de a vizita locul și am fost profund impresionați de peisajul natural și cultural”.

Artă în deșert

Pe lângă spectacolele sale muzicale, Maraya găzduiește expoziții de artă, cea mai recentă fiind prima expoziție din Arabia Saudită dedicată lui Andy Warhol, legendarul artist american care s-a inspirat din cultura pop și publicitate.

Restaurantul Maraya Social

O altă atracție majoră este restaurantul Maraya, Maraya Social, suit pe acoperiș, cu vedere la deșert.

Condus de bucătarul britanic Jason Atherton, care a primit o stea Michelin pentru restaurantul său londonez Pollen Street Social, restaurantul are o estetică de tip „Europa cu Orientul Mijlociu”, toate proiectate în stil mezze.

Dacă ajungi acolo, nu rata deserturile excelente, și anume budinca de banane și curmale, care, având în vedere că puteți atinge practic din clădire numeroasele ferme de curmale din AlUla, este un fel de mâncare cât se poate de local.

Alcoolul este interzis în Arabia Saudită, așa că multe restaurante și localuri de noapte, printre care și Maraya Social, au avut grijă să creeze meniuri amuzante și creative de mocktailuri artizanale.

Citește și