• Pe modelul stelelor pentru restaurante, hotelurile primesc „chei”.
  • 24 de hoteluri din Franța au primit 3 chei.
  • Urmează clasamente pentru SUA, Spania, Italia și Japonia.

Prestigiosul Ghid Michelin și-a dezvăluit clasamentul inaugural al Cheilor Michelin pentru Franța, marcând prima sa notare a hotelurilor. Michelin stabilește astfel un nou standard de excelență în industria hotelieră. Clasamentele hotelurilor pentru alte destinații urmează să fie dezvăluite la sfârșitul acestei luni.

Este un nou clasament, iar notarea hotelurilor, care se face azi pentru prima dată, va distribui nu stele, ca în cazul restaurantelor, ci chei, și acestea de la una la trei.

Acordate de inspectorii Ghidului Michelin pe baza unor sejururi sau vizite anonime, și independent de orice etichete, distincții sau cote turistice existente, Cheile Michelin sunt un nou reper internațional pentru locuri de cazare care se disting prin conceptul lor unic, personalitate puternică și un nivel excepțional de înalt de ospitalitate și servicii.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

După Franța, Cheile Michelin vor fi anunțate în Statele Unite pe 24 aprilie, în Spania pe 29 aprilie, în Italia pe 7 mai și la Tokyo pe 29 aprilie. Vor urma și alte destinații pe tot parcursul anului.

Care sunt hotelurile cel mai bine cotate în această primă repriză?

24 de unități din Franța au primit trei chei, 38 au primit două chei și 127 au obținut o cheie Michelin. În Paris se remarcă cinci astfel de stabilimente. Printre acestea, Four Seasons George V, care se mândrește și cu unul dintre cele mai excepționale spa-uri din capitala. Între zidurile Art Deco ale emblematicului Samaritaine, cu vedere la Sena, Cheval Blanc Paris oferă o perspectiva captivantă asupra Orașului Luminilor, în timp ce Saint James Paris , singurul hotel castel din capitală, farmecă prin liniștea grădinilor sale.

Nu departe de Paris, Airelles Château de Versailles – Le Grand Contrôle oferă oaspeților săi o imersiune în cele mai fastuoase ore ale Curții Franceze din secolul al XVIII-lea.

În Provence-Alpes-Côte d’Azur, teritoriu emblematic al turismului francez de lux, șapte proprietăți primesc trei chei. Între acestea, La Réserve Ramatuelle are una dintre cele mai splendide panorame asupra Mării Mediterane.

Nu departe, în orășelul Le Puy-Sainte-Réparade, Villa La Coste îmbină arta, gastronomia și vinul în mijlocul unei proprietăți viticole.

În est, Le Royal Champagne și Le Domaine Les Crayères se alătură clasamentului, în timp ce în Aquitania, Les Sources de Caudalie este un paradis în inima podgoriilor din Bordeaux, oferind tratamente de vinoterapie.