• Idei inovatoare în domeniul aviației au fost preselectate pentru premiile Crystal Cabin Awards 2023
  • Unul dintre modele, alcătuite din șase paturi suprapuse, este conceput pentru a le oferi pasagerilor de la clasa economică posibilitatea de a dormi confortabil pe distanțe lungi.
  • Un pat extensibil, multe spații de depozitare pentru bagaje, minibar, bibliotecă și spațiu pentru un alt pasager, au propus Adient și Boeing Encore Interiors pentru clasa business.

Idei inovatoare în domeniul aviației au fost preselectate pentru premiile Crystal Cabin Awards 2023, acestea ar putea schimba viitorul aspect al cabinelor.
De la un concept de cabină care elimină complet scaunul din mijloc până la un design elegant care duce clasa business a aeronavelor cu un singur culoar la un nou nivel, lista scurtă a premiilor Crystal Cabin Awards din acest an oferă o privire interesantă asupra viitorului design al avioanelor.

Printre inovațiile din cabină incluse pe lista scurtă se numără conceptul „Skynest” al companiei Air New Zealand, care are în vedere module de dormit rezervabile, alcătuite din șase paturi suprapuse, concepute pentru a le oferi pasagerilor de la clasa economică pe distanțe lungi posibilitatea de a dormi confortabil. Capsulele sunt aranjate ca niște paturi supraetajate, formate din două rânduri, fiecare conținând câte trei paturi, care pot fi rezervate pentru aproximativ patru ore.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Adient și Boeing Encore Interiors au încercat să imagineze o clasă business pe distanțe scurte: un pat extensibil, multe spații de depozitare pentru bagaje, minibar, bibliotecă și spațiu pentru ca un alt pasager să vi se alăture pentru o întâlnire sau pentru a discuta.

Taller De Arquitectura T36 își imaginează trei cabine economice separate pe două niveluri. Scopul, potrivit designerilor, este de a spune „adio scaunelor din mijloc”. Designul include un amestec de ferestre reale și virtuale.

Un alt candidat preselecționat, Euphony, este un nou concept de scaun de avion al designerului francez de interioare de aeronave Safran Seats, realizat în colaborare cu compania de tehnologie audio Devialet, care își propune să îmbunătățească divertismentul la bordul aeronavelor. Euphony elimină nevoia de căști personale. În schimb, difuzoarele sunt instalate în tetiera fiecărui scaun individual, cu niveluri sonore perfecționate astfel încât pasagerii să se poată bucura de divertismentul ales la bord fără a fi auziți sau deranjați de vecinul lor.

În fiecare an, premiile Crystal Cabin Awards prezintă idei inovatoare care redefinesc experiența în cabina avionului. Există opt categorii, premiile punând în evidență totul, de la inovații ecologice – cum ar fi o idee de aplicație de risipă de alimente bazată pe inteligență artificială a companiei aeriene germane Lufthansa – până la concepte de ultimă generație direct din sălile de curs universitare.