• Insula Păpușilor – sau La Isla de las Muñecas – este o destinație înfricoșătoare din Mexico City care prezintă mii de păpuși mutilate, ce au fost oferite ca ofrande spiritului unei fete înecate.
  • Locul este o colecție înfiorătoare de păpuși parțial dezmembrate, cu ochi sticloși și fețe murdare.
  • Insula Păpușilor este acum o atracție turistică populară, deoarece înfricoșătorul tribut a rămas neatins.

Insula Păpușilor – sau La Isla de las Muñecas – este o destinație înfricoșătoare din Mexico City care prezintă mii de păpuși mutilate, ce au fost oferite ca ofrande spiritului unei fete înecate. În Mexico City se află o locație atât de înfricoșătoare, încât îți va da fiori pe șira spinării. Pe o veche chinampa din inima orașului Xochimilco, există câteva colibe mici – dar pe acestea sunt mai mult de câteva mii de păpuși mutilate și în descompunere.

Insula păpușilor, sau La Isla de las Muñecas, găzduiește cea mai mare colecție de jucării bântuite din lume. O chinampa este o veche metodă aztecă de agricultură, în care mici porțiuni de teren sunt folosite pentru a cultiva pe fundul lacurilor puțin adânci din Valea Mexicului. Insulele artificiale sunt, de obicei, înconjurate de apă, dar sunt ușor accesibile cu barca.

Și aici se află Insula Păpușilor, păpușile fiind plasate aici de fostul proprietar al chinampa, Julián Santana Barrera. Acesta era un pustnic bântuit de spiritul unei fete care s-a încurcat în nuferii canalului și s-a înecat în mod tragic acolo. Fetița a fost găsită plutind în canal împreună cu păpușa ei, iar Julián se învinovățea pentru că nu a reușit să o salveze.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a atârnat jucăria într-un copac în semn de respect și s-a retras în pădure la scurt timp după aceea, susținând că îi putea auzi țipetele și pașii chinuiți în întuneric. Când recoltele sale au continuat să eșueze, a continuat să agațe păpuși în jurul pădurii pentru a-i liniști spiritul. Legenda spune că Julián credea, de asemenea, că păpușile de plastic atârnate absorbeau sunetele țipetelor ei chinuite. Produsul final este o colecție înfiorătoare de păpuși parțial dezmembrate, cu ochi sticloși și fețe murdare.


Julián a dezvoltat o pasiune pentru acest altar macabru și și-a petrecut fiecare oră de veghe căutând în gropile de gunoi și în canale păpuși vechi și abandonate. Din păcate, Julián a murit în 2001, aproape de locul în care s-a înecat tânăra fată. Unii cred că a avut aceeași soartă ca și biata fată, în timp ce alții spun că a suferit un atac de cord.

Oricum ar fi fost, mulți cred că moartea sa a fost cauzată de spiritul fetei, despre care se spune că bântuie insula până în ziua de azi. La mai bine de două decenii de la moartea sa, Insula Păpușilor este acum o atracție turistică populară, deoarece înfricoșătorul tribut a rămas neatins.

Vizitatorii susțin că aud murmure în noapte și simt ochii păpușilor care îi urmăresc prin copaci, și se crede că fantoma tinerei încă se plimbă prin pădurile întunecate. Oricât de înfricoșător ar părea locul, fotografii și turiștii încă se adună la el, în ciuda faptului că este la două ore de mers cu canalul din Mexico City. Pentru a vizita Insula Păpușilor ar trebui să vă așteptați să plătiți în jur de 2.000 de pesos pe barcă și apoi o taxă de intrare suplimentară de 40 de pesos. Asta înseamnă aproximativ 82 de euro și, respectiv, 1,65 euro.