• Amplasat pe două continente, Istanbul servește ca un hub global pentru călătoriile internaționale.
  • În afara bogăției sale culturale și istorice, orașul atrage turiști și datorită reputației sale în domeniul chirurgiei estetice.
  • De la Hagia Sofia la hamamuri tradiționale , Istanbul oferă o varietate de experiențe memorabile pentru vizitatorii săi.

Istanbul este cel mai vizitat oraș din lume și a detronat orașe despre care mulți s-ar aștepta să ocupe prima poziție, cum ar fi Parisul, Barcelona sau New York-ul. Istanbul a avut peste 20 de milioane de vizitatori în 2023, potrivit companiei de cercetare de piață Euromonitor International.

Nu este surprinzător faptul că Istanbulul ocupă primul loc, având în vedere arhitectura sa,
istoria fascinantă și delicatesele uimitoare.

Istanbul este un oraș care se întinde pe două continente, Asia și Europa, ceea ce îl face să fie o escală distractivă pentru zborurile între Europa, America de Nord și alte destinații asiatice.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Istanbulul este plin de arhitectură, artă, istorie și cultură, dar putem aminti și faptul că Turcia este una dintre capitalele chirurgiei estetice din lume. Acolo se efectuează peste 100.000 de transplanturi de păr în fiecare an, ceea ce a dus la un număr ridicat de vizitatori. Istanbulul este cunoscut și ca „orașul pisicilor”, cu o mulțime de feline prietenoase prin tot orașul.

Ce poți vizita în Instanbul

Capodopera bizantină, care este Marea Moschee Hagia Sofia, este o vizită obligatorie pentru călători. Are și o istorie fascinantă, transformându-se din biserică, în moschee, în muzeu. În plus, merită vizitate și faimoasele băi turcești, cunoscute sub numele de hamam. Oricine vrea să se simtă curat sufletește ar trebui să rezerve o baie de aburi, unde experții vor spăla toate necazurile vizitatorilor. Istanbulul are, de asemenea, o scenă vibrantă de artă contemporană și viață de noapte pentru a-i ține ocupați pe turiști.

Citește și: