• Madridul vrea să evite aglomerațiile din centrul orașului de sărbători.
  • Agenții madrileni vor închide străzile aglomerate și vor folosi drone.
  • Spania a primit aproape 20% mai mulți turiști față de anul trecut.

Madridul se pregătește să fie invadat de turiști în perioada Crăciunului. Primăria a activat un protocol special în zonele aglomerate și pentru asta apelează la sute de agenți și chiar la drone de supraveghere.

„Nivelul de negru” care a fost activat la Madrid este un dispozitiv de securitate pe care Consiliul Local l-a proiectat în zilele cu cea mai mare aglomerație din capitală. Mai exact, planul include o întărire a 450 de polițiști municipali în aceste sărbători și până la 850 în zilele în care capitala are mai mulți vizitatori.
Poliția va monitoriza cele mai aglomerate străzi din cer cu drone.

Odată ce afluxul de oameni a atins un maxim, străzile vor fi închise, permițând pietonilor să circule, dar să nu intre în zonă. În primele 10 luni ale anului 2022, 74,7 milioane de turiști au vizitat Spania, o creștere cu 18,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Octombrie, nu este o lună tipică „turistică”, 8,17 milioane de turiști internaționali au vizitat țara, cu 13,9% mai mult decât în octombrie 2022. Noiembrie 2023 au intrat în țară 3,3 milioane de turiști străini, o creștere de 9,3% față de aceeași lună a anului precedent.

Cât vor dura restricțiile?

Așa cum se întâmplă de ani de zile, restricțiile afectează și transportul public din Madrid, deoarece stația Sol rămâne închisă publicului atât pentru serviciile de metrou, cât și pentru cele de Cercanías, între orele 18:00 și 21:00.

După cum a indicat consiliul, această stație va rămâne închisă până la capătul podului, adică până pe data de 9 decembrie viitoare. Totuși, trebuie să ții cont de avariile și întârzierile cauzate de ultimele deraieri ale trenurilor din Madrid. Restricțiile de nivel negru de la Madrid se vor extinde de-a lungul Podului Constituției, în perioada 7, 8, 9 și 10 decembrie până pe 5 ianuarie 2024, coincid cu perioada Crăciunului.

Citește și