• Muzeul Luvru din Franța a anunțat că va limita numărul de vizitatori zilnici ai celebrei instituții pentru a crea o experiență mai plăcută.
  • Personalul muzeului a decis să limiteze numărul de intrări zilnice la 30.000 din cauza unui val de vizitatori.
  • Datele furnizate de Luvru arată că aproximativ 70% din totalul vizitelor la muzeu au fost efectuate de călători străini în 2022, vizitatorii din Statele Unite fiind în fruntea listei.

Muzeul Luvru din Franța a anunțat că va limita numărul de vizitatori zilnici ai celebrei instituții pentru a crea o experiență mai plăcută. Laurence des Cars, președintele-director al Louvre, a declarat într-un comunicat că personalul muzeului a decis să limiteze numărul de intrări zilnice la 30.000 din cauza unui val de vizitatori.

Muzeul s-a luptat ani de zile pentru a rezolva problema supra-prezenței și a cozilor lungi în apropierea unor capodopere precum Mona Lisa, înainte ca pandemia COVID-19 să afecteze vizitarea muzeului. Acum, cifrele încep să revină la nivelurile de dinaintea pandemiei.

Aproximativ 7,8 milioane de persoane au vizitat Louvre în 2022, o creștere de peste 170% față de 2021, pe fondul pandemiei COVID-19. Acest număr este în scădere cu 19% față de 2019, înainte de începerea pandemiei, deoarece prima parte a anului a fost încă afectată de limitările de călătorie. Cu toate acestea, oficialii muzeului au declarat că schimbarea este necesară pentru a facilita o vizită confortabilă și pentru a asigura condiții optime de lucru pentru personalul muzeului”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Cifrele extrem de pozitive pentru 2022 sunt încurajatoare pentru tot personalul nostru. Sper că vizitatorii se bucură de timpul petrecut la Musée du Louvre, în special cei care descoperă muzeul pentru prima dată, ceea ce reprezintă 60% dintre ei”, a declarat des Cars.

Lucrăm din ce în ce mai mult pentru a îmbunătăți condițiile de vizitare și pentru a continua să oferim un program de mare calitate și o gamă unică de spectacole live care să rezoneze cu ceea ce se întâmplă la muzeu.” Datele furnizate de Luvru arată că aproximativ 70% din totalul vizitelor la muzeu au fost efectuate de călători străini în 2022, vizitatorii din Statele Unite fiind în fruntea listei.