• Slovenia se află în inima și are o poziție geografică privilegiată fiind aproape de 4 țări.
  • Cultura locală este una deschisă, iar locuitorii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor.
  • Coasta Sloveniei, de 46 km, este mai mică decât ale vecinilor, dar la fel de fascinantă.
  • Ljubljana este adesea comparată cu Praga pentru atmosfera sa romantică și istorică.
  • Florin: O destinație devinepopulară atunci când îmbină peisaje spectaculoase și cultură.

Pentru că e weekend te întreb ce vacanță alegi? Poate te gândești la destinații de schi, pentru că tot este sezon, dar sigur nu la Slovenia. O țară mică, dar plină de farmec care crește ca popularitate în rândul turiștilor prin peisajele unice și liniștea pe care o oferă.

Ce face o destinație turistică să devină populară?

„O destinație turistică este suma câtorva factori, anume: spectacularul peisajelor, natura, unicitatea culturală și, de asemenea, cât de instagramabilă este aceasta. 

Turiștii caută, în primul rând, experiențe. Iar o destinație care, pe lângă peisaj, parte culturală, oferă și acea interacțiune nemijlocită cu tot ceea ce generează experiențe unice, atunci toate acestea congruează către această unicitate și tot ceea ce înseamnă atractivitatea unei destinații”, a declarat Florin Ionescu, expert în turism, pentru Aleph News.

Recomandări

BOX OFFICE-UL DE WEEKEND
ROMÂNIA E ÎN TOP
ÎN CE INVESTEȘTE MUSK?
CUM SĂ SPUI NU?
E GATA RO DE EV-URI?
CARE-I TRENDUL?

Ce destinații mai puțin populare recomanzi pentru o vacanță în sezonul rece?

„În primul rând, dacă doriți, o destinație trebuie să fie apropiată. Și o astfel de destinație pe care o recomand este Albania, care este un sincretism cultural de la tot ce înseamnă partea islamică, bizantină, la cea occidentală, gastronomie cu totul deosebită. 

Dacă însă căutați ceva unic, ceva care să-și păstreze autenticitatea, mie îmi place să mă îndrept către Africa. Și chiar acum o lună și un pic am fost în Malawi, unde am găsit acele culturi, acei oameni încă neatinși de globalism, care și-au păstrat autenticitatea. De asemenea, am găsit natura neatinsă de așa numitele hoarde de turiști. În Parcul Național Liwonde, unde am putut vedea leoparți, care erau împreună cu puiuții de leoparți, așa cum vezi doar în National Geographic și în Discovery.

De asemenea, caut unicitatea oamenilor, unicitatea și tot ceea ce înseamnă atmosfera pură din Ghana, Togo, Benin. Am fost la sesiuni de voodoo, extrem de autentice. Am fost și am văzut oameni trăind în unități de cazare cât se poate de autentice. Familii care nu au cunoscut internetul, care nu au cunoscut electricitatea. Am văzut dansuri tradiționale, care sunt performate în momentele esențiale ale oamenilor, de la naștere până la moarte. Aveți multe opțiuni”, a declarat Florin Ionescu, expert în turism, pentru Aleph News.

Citește și