• Este o construcție cu adevărat impresionantă și se află în Portugalia, la doar o oră de Porto.
  • Structura sa particulară i-a permis să se integreze în peisaj și să devină un cadru care emană pace și liniște.
  • Aflată în mijlocul naturii, Casa do Fenedo nu are televizor sau telefon, nici măcar electricitate.

Este o construcție cu adevărat impresionantă și se află în Portugalia, la doar o oră de Porto. Este vorba de Casa do Penedo (casa de piatră” în limba engleză) și este o casă construită literalmente între două stânci mari de care este atașată și care fac parte din structura casei în sine.

Casa, construită în 1973, este situată în mijlocul naturii, în munții Fafe (în nordul Portugaliei), iar structura sa particulară i-a permis să se integreze în peisaj și să devină un cadru care emană pace și liniște.

O casă de țară idilică, fără tehnologie sau electricitate

Aflată în mijlocul naturii, Casa do Fenedo nu are televizor sau telefon, nici măcar electricitate. Are însă apă și gaz, ceea ce o face un loc confortabil și liniștit pentru a vă deconecta și relaxa fără a fi împiedicați de tehnologie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În zilele noastre a devenit o casă-muzeu foarte populară

În ciuda caracterului său liniștit și rural, Casa do Penedo a devenit un loc foarte popular odată cu sosirea internetului și este obișnuit să o vedem pe listele cu cele mai ciudate locuri din lume. Chiar și un post de televiziune japonez a realizat un reportaj despre ea.

Astăzi, casa este în continuare reședința de vacanță a familiei Rodrigues (familia care a construit casa în anii 1970), dar turiștii o pot vizita, cu tururi ghidate, făcând baie în piscina complexului și făcând plimbări pentru a se bucura de peisaj. Și în ciuda faimei incredibile pe care locul a căpătat-o în ultimii ani, Casa do Penedo rămâne un loc pe cât de ciudat, pe atât de impresionant.