• Începând de azi și până duminică, în centrul Parisului intră în vigoare restricțiile de circulație.
  • Mai multe zboruri de elicoptere vor fi organizate deasupra capitalei până duminică, în principal dimineața.
  • În total, sunt planificate cinci survolări deasupra arondismentelor 7 și 8, unde vor avea loc evenimentele sportive.


Începând de azi și până duminică, în centrul Parisului intră în vigoare restricțiile de circulație, pentru a permite organizarea testelor de triatlon în contextul Jocurilor Olimpice 2024. În aceste perimetre de securitate intră și o parte a bulevardului Champs Elysée.

Este vorba despre așa numitul « Test Event”, o repetiție în mărime naturală a competițiilor de triathlon și para-triatlon cu un an înainte de JO. Totul va decurge exact ca în zilele competițiilor, atât probele sportive cât și organizarea sistemului de securitate. Accesul este interzis autovehiculelor, dar a fost deschis, începând cu 8.30 în această dimineața, pentru amatorii de sport care vor să asiste la aceste repetiții și să se apropie de cei 130 de sportivi și 80 de para-triatleți.

Traseul a fost conceput în colaborare cu organizația World Triathlon. Evenimentul a început la nivelul podului Alexandre al III-lea, apoi „sportivii vor șerpui în inima Parisului, la picioarele unora dintre cele mai frumoase monumente ale capitalei” , precizează comunicatul organizatorilor.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Politia a făcut ieri un anunț oficial, pentru a preveni populația. Mai multe zboruri de elicoptere vor fi organizate deasupra capitalei până duminică, în principal dimineața. În total, sunt planificate cinci survolări deasupra arondismentelor 7 și 8, unde vor avea loc evenimentele sportive.

În detaliu, elicopterele vor efectua teste aeriene la Pontul Alexandre III în această după amiaza. Joi și vineri, în cursul dimineții, vor survola întregul traseu sportiv, care se întinde de la podurile Invalides și Alexandre III până la bulevardul Champs-Élysées, precum și de-a lungul cheiurilor Senei. Un survol pe aceeași rută este programat și duminica de la 7:55 până la 9:40.

Citește și: