Spania primește de luni toți turiștii vaccinați anti-COVID, inclusiv pe cei imunizați cu serurile produse în China

plajă Spania Sursa foto: Profimedia
  • Spania deschide granițele pentru turiștii vaccinați, începând de luni
  • Franța intenționează să primească toți turiștii vaccinați din 9 iunie
  • România a actualizat vineri lista țărilor cu risc epidemiologic, iar Turcia intră în Zona Verde

Uniunea Europeană a întocmit o listă albă a țărilor din afara blocului din care sunt aprobate călătoriile neesențială către statele europene. Acestea sunt Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda și Australia, relatează CNN.

Cu toate că, UE încearcă să creeze cerințe comune și universale pentru țările membre în ceea ce privește turismul, fiecare stat are dreptul de a impune propriile condiții la granițe. Astfel, vineri seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epdiemiolgic pentru România. Vestea bună pentru iubitorii de călătorii estă că Turcia a intrat în Zona Verde, ceea ce înseamnă că cei care vizitează țară nu trebuie să mai stea în carantină când sosesc ăn România.

Grecia, o altă țară preferată de români se află în Zona Galbenă, ceea ce înseamnă că persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în România. Guvernul elen a anunțat că primește toți turiștii vaccinați, dar și pe cei neimunizați dacă au test PCR negativ. Grecia intenționează să declare 80 de insule – majoritatea destinațiilor turistice de top din țară – „COVID-safe” până la sfârșitul lunii iunie.

Și Spania a anunțat în mai că începe să primească din 7 iunie toți turiștii vaccinați, inclusiv pe cei imunizați cu serurile produse în China. Condiția este să fi trecut cel puțin 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare De altfel, țara se află în Zon Verde, deci nu ești nevoit să stai în carantină când te întorci din vacanță. Franța are de gând să deschidă granițele pentru turiști din 9 iunie.

Uniunea Europeană a introdus un certificat digital COVID-19 pentru călătorii, care este deja utilizat în Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia. Sistemul va fi aplicat în toate țările membre de la 1 iulie.