• Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea.
  • Șase dintre primele 10 țări de pe listă se află în Europa, Spania fiind pe primul loc la nivel general.
  • SUA reprezintă o piață turistică „matură”, ceea ce înseamnă că dispune deja de infrastructura necesară pentru a primi vizitatori.

Statele Unite au fost desemnate drept cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024 de către Forumul Economic Mondial.

Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea, disponibilitatea forței de muncă și prețurile. Datele WEF se concentrează pe turism – afacerile hotelurilor, aeroporturilor, atracțiilor, companiilor aeriene și altele asemenea – nu doar pe ceea ce înseamnă să fii turist, punctează CNN.

Șase dintre primele 10 țări de pe listă se află în Europa, Spania fiind pe primul loc la nivel general.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

Raportul numește continentul „o destinație rezistentă, cu fluxuri de călătorie intraregionale puternice” și îi acordă note mari pentru conectivitatea feroviară.

În timp ce SUA este singura dintre țările nord-americane din top 10, vecina Canada se află chiar în afara clasamentului, pe locul 11.

Potrivit Forumului Economic Mondial, SUA reprezintă o piață turistică „matură”, ceea ce înseamnă că dispune deja de infrastructura necesară pentru a primi vizitatori, cum ar fi conexiunile aeriene care leagă orașele între ele și asistența la fața locului, cum ar fi ghizi turistici, mașini de închiriat, camere de hotel și hărți.

Dimensiunea și domeniul de aplicare a SUA o ajută cu adevărat să iasă în evidență: de la parcuri naționale la orașe mari și plaje minunate, există o mare varietate de oferte pentru călători.

Cu toate acestea, există un potențial avertisment în mijlocul laudelor. Raportul spune că există probabilitatea ca SUA să se confrunte cu un deficit de forță de muncă în turism. La fel ca în multe locuri din întreaga lume, pandemia a jucat un rol important în ceea ce privește persoanele care au părăsit industria ospitalității pentru a lucra în altă parte.

Primele 10 țări pentru turism, conform Forumului Economic Mondial:

  1. Statele Unite ale Americii
  2. Spania
  3. Japonia
  4. Franța
  5. Australia
  6. Germania
  7. Regatul Unit
  8. China
  9. Italia
  10. Elveția.

Citește și