• Prima ediție a Tiny House Festival va avea loc la Râșnov în perioada 23-25 iunie 2023.
  • Casele sunt construite în așa fel încât să reziste și au în dotare sisteme solare și de recuperare a apei
  • Piața locuintelor mobile este estimată la 5 miliarde de euro anual.

Fenomenul Tiny House a luat amploare în ultimii ani, pasionații de turism dar și cei ce lucrează de acasă iau în calcul achiziția unui locuințe mobile, scrie TinyFestival.

Tiny houses reprezintă locuință de dimensiuni mici care poate fi amplasată rapid. De cele mai multe ori acestea pot fi amplasate pe orice fel de teren, fără autorizație de construcție.

Inițiatorii proiectului sunt Tudor și Anda Maxim, aceștia au un parteneriat cu producătorii de top din industria locuințelor mobile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cât costă investiția?

Prețurile pornesc de la 6.000 de euro și duc la 50.000 de euro în funcție de dotările și capacitatea lor.

Tudor Maxim, fondatorul Tiny House spune: „Vom avea cea mai mare varietate de case mobile, case mici și case modulare într-un singur loc, timp de 3 zile…Participanții la expoziție vor avea parte de oferte speciale pentru casele expuse”.

Care este programul festivalului?

Programul Tiny House Festival este împărțit pe 3 zile și se prezintă astfel:

Ziua 1. Între orele 12:00 și 13:00 are loc deschiderea festivalului și o conferință de presă, urmând ca între orele 13:00 și 20:00 să fie prezentate conceptele de tiny houses.

Ziua 2. Între orele 10:00 și 20:00 au loc workshop-uri despre energie regenerabilă, trăiul off-grid și ateliere pentru copii, urmând ca între orele 19:00 și 21:00 să fie o petrecere,

Ziua 3. Între orele 10:00 și 17:00 să fie prezentate activitățile propuse de organizatori, urmând ca la ora 17:00 să aibă loc închiderea ediției Tiny House Festival.

Citește și: