• Topul WEF: SUA, cea mai bună destinație, turistică din lume pentru 2024.
  • Spania e pe locul 2, pentru atracțiile sale variate și infrastructura bine dezvoltată.
  • Japonia e pe locul 3, care a înregistrat o creștere spectaculoasă după pandemie.

Forumul Economic Mondial a făcut un top al celor mai bune țări din lume pentru turism. E un clasament, care ia în considerare mai mulți factori, inclusiv infrastructura și atractivitatea naturală. Aceste țări îți oferă experiențe de neuitat.

Ce țări au intrat in acest top?

Statele Unite au fost recent desemnate de Forumul Economic Mondial drept cea mai bună destinație turistică din lume pentru 2024. Vorbim de o evaluare cu mai multe criterii: infrastructură, resursele naturale, durabilitatea și prețurile competitive. Cu atracții variind de la parcuri naționale și orașe mari până la plaje spectaculoase, SUA oferă o experiență diversă pentru călători.

Apoi, Europa se remarcă, ocupând șase locuri în primele zece. Spania a obținut locul fruntaș, recunoscută pentru atracțiile sale variate și infrastructura bine dezvoltată. Franța și Italia au obținut, de asemenea, punctaje ridicate, iar pozițiile puternice ale pașapoartelor europene au contribuit la atracția regiunii.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Japonia e pe locul trei, înregistrând o creștere spectaculoasă a turismului după ridicarea restricțiilor post-pandemice. Vorbim și de Singapore, care e un hub important în Asia, s-a clasat respectabil pe locul 13, iar China a obținut recunoaștere pentru atracțiile sale turistice, cu toate că nu a ajuns în top 10.

În timp ce SUA se bucură de recunoașterea sa ca destinație turistică principală, se confruntă cu un deficit de forță de muncă în industria ospitalității, ca urmare a pandemiei care a determinat mulți angajați să părăsească acest sector.

În același timp, unele destinații precum Barcelona și Veneția, iau măsuri pentru a gestiona efectele asupra turismului, inclusiv implementarea taxelor turistice și limitarea capacității hoteliere, pentru a proteja comunitățile locale.

Citește și