• Chelsea Hotel din New York este hotelul scenei underground din anii 70.
  • Agatha Christie și-a scris romanele pe terasa Sofitel Legend Old Cataract Aswan.
  • Ritz Place Vendôme din Paris a fost hotelul preferat de Marcel Proust, Coco Chanel și Lady D.

Exista hoteluri de lux, hoteluri de confort dotate cu tot ce ai nevoie că să te simți bine, și exista hoteluri de legendă impregnate de istorie unde ți-ai dori să dormi macar o data în viață. Le Figaro a selectat 30 de astfel de hoteluri în lume, lista din care te poti inspira dacă vrei să iți pregătești deja vacanta pentru anul acesta.

Primul pe listă este Chelsea hotel din NY. Clădirea a fost proiectata în 1884 de Philip Hubert și era destinată clasei muncitoare. În 1905, a devenit hotel și din anii șaptezeci a primit icoane ale scenei underground din New York precum Jack Kerouac, Bob Dylan și Andy Warhol. După mulți ani de închidere, Chelsea tocmai a suferit un lifting complet. Aproape totul s-a schimbat, cu excepția sufletului locului și a emblematicei fațade din cărămidă roșie de pe strada 23. De la 350 €

Egipt, în miticul hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan

Agatha Christie și-a scris romanele pe terasa lui, Churchill avea o suită permanentă, Mitterrand și-a adăpostit iubirile secrete acolo, Jean-Claude Ellena a compus O grădină pe Nil… În Egiptul de Sus, pe malul drept al râului mitic, Old Cataracta este mai mult. decât un hotel, este o sursă inepuizabilă de inspirație. Timp de 125 de ani, legendarul palat din Aswan, cocoțat pe stânca sa de granit roz, a oferit tuturor un fragment de eternitate. De la 505 €.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

 Dar în Paris?

Hotelul Ritz din Place Vendome, este unul dintre cele mai cunoscute din lume. A fost preferatul lui Marcel Proust, cel în care a murit Coco Chanel și ultimul care a adăpostit-o pe Prințesa Diana, hotelul din care a plecat spre eternitate.  Ritz a făcut multă istorie, înainte de a trece printr-o renovare completă în 2016. O suita costa De la 2500 €.

Citește și