• Lonely Planet a făcut topul celor mai sustenabile țări pe care le poți vizita în 2024.
  • Valencia, situată pe coasta de est a Spaniei, va fi capitala europeană verde în 2024.
  • În Țara Galilor, poți degusta prăjituri, în prima cafenea cu insecte comestibile.

Turismul sustenabil este din ce în ce mai căutat la nivel mondial, iar 5 țări din Europa se află în topul celor 10 destinații sustenabile în care poți călători în 2024 propus de Lovely Planet.

Categoria sustenabilă se concentrează pe un turism responsabil, dar și pe strategiile prietenoase cu mediul. Călătoriile eco-friendly aduc multe beneficii pentru sănătate, de la aerul curat la diverse tratamente pentru diferite afecțiuni.

Spania a investit mult în norme de transport ecologice, iar Valencia care este situată pe coasta de Est a țării va fi capitala verde europeană pentru anul 2024. Portugalia se află și ea în top, iar specialiștii îți recomandă să vezi celebrele lor biserici romanice, zonele pitorești și satele vechi, să petreci noaptea la pensiunile deținute de localnici și să iei masa la restaurante tradiționale.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Țările Baltice sunt recomandate pentru cei ce iubesc meditația

Țările Baltice au peisaje care îți vor tăia respirația, dar sunt recomandate pentru cei care adoră meditația. Toate te ajută la „descoperirea sinelui interior”, conform specialiștilor. Țara Galilor este una dintre cele mai eco-friendly țări și a intrat în top datorită rețelei sale feroviare modernizate.

În Țara Galilor te poți teleporta în viitor și poți gusta o cafene cu insecte comestibile din lume. Groelanda se află și ea pe listă datorită aurorei boreale care este un fenomen meteorologic specific țărilor nordice.

Citește și: