Turismul tradițional trebuie reinventat. Expert: „Turiștii români vor să se bucure cu adevărat de ce înseamnă cultura și viața oamenilor care trăiesc în zonele vizitate”

Conceptul tradițional de „turism” este depășit și trebuie reinventat. Asta înseamnă să treci de la vizitarea pasivă a obiectivelor turistice la experiențe de călătorie mai captivante, care te îmbogățesc din punct de vedere cultural. Astfel de experiențe sunt benefice și pentru comunitățile locale. Turismul poate fi un factor pozitiv pentru dezvoltarea conexiunilor culturale dacă este gestionat responsabil.

Cum putem vizita diferite obiective fără a stârni antipatia localnicilor?

„Turiștii români caută din ce în ce mai mult aceste experiențe. Vor să meargă într-o țară și să se bucure cu adevărat de ce înseamnă cultura și viața oamenilor care trăiesc în zonele vizitate. Călătoriile pot fi îmbinate cu restaurantele cu mâncare specifică din acea zonă. Este o experiență cu totul diferită față de momentul în care mergi într-o zonă turistică și populată.

Aceste lucruri se întâmplă în sudul Europei, în zone precum Grecia, unde turiștii vor să fie exact ca localnicii”, a declarat Cosmin Vasile, expert în turism, pentru Aleph News.

Exit mobile version