• Guvernul grec va oferi o săptămână de vacanţă gratuit, la Rhodos, în primăvara sau toamna viitoare.
  • La momentul actual nu se știe care sunt modalitățile acestei măsuri și care turiști vor beneficia. 
  • Incendiul, care a izbucnit la 18 iulie, a distrus timp de zece zile aproape 17.700 de hectare în sudul acestei insule turistice.

Guvernul grec va oferi o săptămână de vacanţă gratuit, la Rhodos, în primăvara sau toamna viitoare, celor care a trebuit să-şi scurteze vacanţa din cauza incendiilor, a fost anunțul făcut de  Kyriakos Mitsotakis. La momentul actual nu se știe care sunt modalitățile acestei măsuri și care turiști vor beneficia.

Incendiul, care a izbucnit la 18 iulie, a distrus timp de zece zile aproape 17.700 de hectare în sudul acestei insule turistice de la Marea Egee, situată în sud-estul Greciei, potrivit Observatorului European Copernicus. În jur de 20.000 de persoane au fost evacuate în noaptea de 23 iulie. Inițial, pompierii au anunţat iniţial că au evacuat 30.000 de oameni.

Grupul german TUI li compania britanică Jet2 şi-au suspendat zborurile către Rhodos, după care şi-au trimis avioanele goale pentru a evacua turiştii afectaţi. Operatorii greci au lansat, pe reţele de socializare, o campanie intitulată Rhodes is safe” pentru a-i determina pe turişti să se întoarcă pe insulă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Majoritatea clienţilor care nu şi-au putut petrece vacanţa în sudul Rhodos au rezervat alte destinaţii la (Marea) Mediterană”, a subliniat un purtător de cuvânt al operatorului TUI. De marți, însă, TUI propune, din nou, voiaje organizate pe insulă.

Dorinţa clienţilor de a merge (pe Insula Rhodos) este mare. Preconizăm acum rezervări de ultim moment”, anunţă grupul.

Citește și