• Accesul pe muntele Fuji este limitat la 4.000 de vizitatori pe zi, iar turiștii trebuie să rezerve locuri online.
  • Muntele va fi închis între orele 14:00 și 3:00 pentru cei care nu rămân peste noapte într-o cabană.
  • Turiștii vor trebui să urmeze un curs scurt despre siguranță și să treacă un test pentru a confirma înțelegerea regulilor locale.

Muntele Fuji este un sit din patrimoniul mondial UNESCO, un punct de reper de renume mondial și un simbol al Japoniei. Însă a devenit și un „munte de gunoi” supraaglomerat de milioane de turiști, potrivit CNN.

Pentru a încerca să aducă mai mult echilibru în această atracție turistică populară, prefecturile Shizuoka și Yamanashi – care împart Muntele Fuji – au instituit noi reguli înainte de sezonul de escaladă 2025, care durează din iulie până în septembrie. În primul rând, oricine urcă pe Fuji trebuie să plătească 4.000 de yeni (27 de dolari) pentru un permis.

De asemenea, aceștia vor trebui să rezerve locuri online, deoarece muntele este limitat la 4.000 de vizitatori pe zi. Prețul este dublu față de 2024, primul an în care „taxa turistică” obligatorie a fost pusă în aplicare pe munte. Înainte de aceasta, exista o donație opțională sugerată de 1.000 de yeni de persoană. „Prin promovarea fermă a măsurilor de siguranță cuprinzătoare pentru escaladarea Muntelui Fuji, ne vom asigura că Muntele Fuji, o comoară a lumii, va fi transmis generațiilor viitoare”, a declarat anul trecut Koutaro Nagasaki, guvernatorul prefecturii Yamanashi.

Recomandări

SIGNALGATE CONTINUĂ
LOCUL ODIHNEI VEȘNICE
BARDELLA CANDIDEAZĂ
UCRAINA LUPTĂ ÎN KURSK
TRAGEDIE LA FESTIVAL
RESTRICȚII ÎN CAPITALĂ

Numărul tot mai mare de oameni de pe munte nu este singura problemă. Unii alpiniști au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza purtării unor echipamente nepotrivite, cum ar fi sandale și flip-flops, sau pentru că nu au adus echipament adecvat sau suficientă apă. Ca răspuns, prefectura Shizuoka – punctul de plecare pentru trei din cele patru trasee ale Muntelui Fuji – a adăugat o măsură suplimentară. Potențialii excursioniști vor trebui să urmeze un scurt curs despre siguranța și regulile locale, apoi să treacă un scurt test pentru a confirma că au înțeles informațiile. O altă restricție va fi adoptată în ceea ce privește orele de mers pe munte.

Muntele va fi închis în fiecare zi între orele 14.00 și 3.00 pentru oricine nu rămâne peste noapte într-o cabană. Aceste cabane sunt situate de-a lungul traseelor Fuji și pot fi închiriate pentru persoanele care aleg să rămână peste noapte, în loc să încerce să parcurgă întregul traseu într-o singură zi. Tot mai multe atracții din Japonia încearcă să găsească modalități de a echilibra veniturile aduse de călătorii străini cu provocările turismului excesiv. Sanctuarul Itsukushima, cunoscut mai bine sub numele de „poarta torii plutitoare” din Hiroshima, a început să perceapă o taxă de intrare în 2023, ca o modalitate de a gestiona popularul eveniment fotografic.

Orașul Otaru, unde se află un onsen înzăpezit, a fost nevoit să angajeze paznici pentru a patrula în oraș și pentru a gestiona mulțimile care se adună acolo în fiecare iarnă. Problemele legate de turismul excesiv nu sunt limitate la Japonia. Până acum, a fost o lună plină de evenimente dezamăgitoare din partea călătorilor și a turiștilor.

Citește și