• Fujikawaguchiko, situat la poalele traseului Yoshida Trail către Muntele Fuji, a devenit invadat de turiști străini.
  • Japonia s-a confruntat cu probleme legate de turismul excesiv de la redeschiderea post-pandemică la sfârșitul anului 2022.
  • Plasa, care măsoară 2,5 metri înălțime și 20 de metri în diametru, va fi montată la începutul săptămânii viitoare.

Un oraș pitoresc japonez ridică o barieră uriașă din plasă pentru a bloca un loc popular de selfie în apropierea Muntelui Fuji, scrie CNN.

Fujikawaguchiko, situat la poalele traseului Yoshida Trail către Muntele Fuji, a devenit invadat de turiști străini care încearcă să facă o fotografie perfectă cu cel mai faimos munte din Japonia.

Mai exact, aceștia stau în fața Lawson’s, un avanpost al marelui lanț japonez de magazine de proximitate, pentru a face o poză cu contrastul dintre magazinul aglomerat, luminat cu neon, și muntele liniștit din spatele acestuia. Iar acum, orașul s-a săturat și ridică bariera de plasă pentru a bloca priveliștea, a declarat un oficial local.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Oficialul, care nu a dorit să își dea numele, a spus că au existat probleme continue cu turiștii care lasă gunoaie și nu respectă regulile de circulație. În ciuda semnelor și a faptului că au fost postați agenți de securitate pentru a-i avertiza, situația a persistat.

Plasa, care măsoară 2,5 metri înălțime și 20 de metri în diametru, va fi montată la începutul săptămânii viitoare.

Orașul Fujikawaguchiko se află în prefectura Yamanashi, la nord de Fuji și la aproximativ 100 de kilometri (62 de mile) vest de Tokyo. Aglomerația care afectează micul oraș face parte dintr-o problemă mai mare care afectează Japonia.

Japonia s-a confruntat cu probleme legate de turismul excesiv de la redeschiderea post-pandemică la sfârșitul anului 2022. Luna martie 2024 a fost cea mai mare lună turistică din toate timpurile, cu peste trei milioane de turiști străini care au intrat în țară.

Mulți dintre ei se îndreaptă direct spre Muntele Fuji, o icoană a Japoniei și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, lăsând gunoaie și provocând eroziune pe drum. Unii localnici chiar porecliseră muntele de 3.776 de metri, numit Fuji-san în japoneză, „muntele de gunoi”.

În încercarea de a atenua supraaglomerarea, guvernul prefecturii Yamanashi a anunțat mai multe politici noi pentru turiști, inclusiv o limită zilnică de 4.000 de persoane pentru drumeții și o taxă obligatorie de 2.000 de yeni (13 dolari) de persoană. Anterior, taxa fusese opțională.

Citește și