• Autorii raportului vorbesc despre transformarea spectaculoasă pentru JO24.
  • 70 % dintre parizieni nu au mașini și preferă bicileta sau transportul în comun.
  • Clasat după Londra și înaintea Berlinului, Parisul este apreciat drept „amețitor”.

Clasat după Londra și înaintea Berlinului, Parisul este apreciat drept „amețitor”. Autorii raportului vorbesc despre transformarea spectaculoasă pentru JO24. 70% dintre parizieni nu au mașini și preferă bicicleta sau transportul în comun.

Un nou studiu canadian publicat zilele acestea face clasamentul „celor mai plăcute orașe” din Europa.
Cine se află pe podium? Aceste clasamente sunt destul de frecvente și ordinea este evident subiectivă. Ce cred canadienii care au făcut studiul acesta?

Ei bine, contrar așteptărilor, compania de consultanța Resonance Consultancy clasează pe primul loc se Londra. Parisul este abia al doilea, după Londra așadar și înaintea Berlinului. Însă argumentele în favoarea Parisului sunt, să recunoaștem, destul de solide. Raportul vorbește despre un „oraș amețitor” , și de pregătirile care se fac pentru JO24, care vor schimba fața orașului. „O reinventare urbană orientată spre viitor, cum nu s-a mai văzut în lume”- spune raportul, care laudă în principal politica dusă de primăriță Parisului, Anne Hidalgo. Spații verzi, piste ciclabile, limitări drastice de viteză în oraș sunt doar unele dintre aceste atât de lăudate măsuri.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Într-adevăr, 70% dintre parizieni nu dețin o mașină. Într-adevăr, automobilul nu mai este la modă în Orașul Luminilor, dimpotrivă, este considerat de prost gust să te deplasezi cu mașina în oraș. Nu este greu să te lipsești pentru că există 4000 km de piste ciclabile în Paris și regiunea sa, iar rețeaua de metrou, în plin proces de renovare, are 800km distribuiți între 16 linii, unele dintre acestea deja automatizate. Raportul nu vorbește despre viața culturală, despre shopping-ul de lux care își are epicentrul în Paris, nici de faptul că Parisul este, totuși, prima destinație turistică din lume. Probabil pentru că sunt lucruri atât de evidente!

Citește și