• Compania se confruntă cu scăderea vânzărilor şi cu intensificarea războiului preţurilor pentru vehiculele electrice (EV).
  • Tesla a redus preţul de pornire al modelului modernizat Model 3 în China cu 14.000 de yuani.
  • Compania a întârziat să îşi reîmprospăteze modelele învechite deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor.

Tesla a tăiat preţurile pe o serie de pieţe importante – inclusiv în China şi Germania – după reduceri de preţuri în Statele Unite.

Compania se confruntă cu scăderea vânzărilor şi cu intensificarea războiului preţurilor pentru vehiculele electrice (EV), în special împotriva EV-urilor chinezeşti mai ieftine.

Seria de reduceri de preţuri vine după ce producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a anunţat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Tesla a redus preţul de pornire al modelului modernizat Model 3 în China cu 14.000 de yuani (1.930 de dolari), până la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), relatează Reuters.

În Germania, compania a redus preţul Model 3 cu tracţiune spate la 40.990 de euro (43.670,75 dolari), de la 42.990 de euro, nivel la care se afla din februarie.

De asemenea, au fost reduceri de preţ în multe alte ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla.

Vineri, producătorul auto a redus preţurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X şi Model S cu 2.000 de dolari. Sâmbătă, a redus preţul software-ului său de asistent pentru şofer Full Self-Driving la 8.000 de dolari, de la 12.000 de dolari în Statele Unite.

Compania a întârziat să îşi reîmprospăteze modelele învechite deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru produse de valoare, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piaţă auto din lume, lansează modele mai ieftine.

Citește și