• Declarațiile de deschidere în primul proces penal al lui Donald Trump vor începe luni.
  • Familia fostului președinte nu a participat la selecția juriului de săptămâna trecută.
  • Dar prezența lor, în special a Melaniei, ar putea avea un impact puternic, spun experții în drept.

Donald Trump intră în fiecare zi în primul său proces penal, flancat de avocați, ofițeri de justiție, membri ai serviciilor secrete și consilieri politici, dar nu și de soția și copiii săi, scrie Business Insider.

Melania Trump și copiii fostului președinte nu au fost prezenți săptămâna trecută, în timp ce șapte bărbați și cinci femei au fost aleși ca jurați pentru istoricul său proces de tăinuire a banilor din Manhattan.

Și, deși nu este neobișnuit ca membrii familiilor inculpaților să nu participe la procesul anevoios de selecție a juraților, experții în drept spun că prezența lor – în special a Melaniei Trump – ar putea avea un puternic impact pozitiv asupra juraților odată ce declarațiile de deschidere vor începe luni.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

„Nu există nicio îndoială că Melania este cel mai important membru al familiei care trebuie să fie acolo”, a declarat pentru Business Insider Mark Bederow, un avocat de apărare penală și fost procuror la biroul procurorului districtual din Manhattan.

Bederow a explicat că sprijinul Melaniei Trump în sala de judecată ar putea fi „potențial foarte puternic”, având în vedere natura savantă a cazului de tăinuire a banilor împotriva lui Trump.

Să-l facă pe Trump să pară cel puțin un soț și un tată sănătos și iubit ar putea să-l ajute.

„Cu siguranță, dacă Melania ar fi acolo susținându-l, asta ar putea trimite un mesaj că îl susțin, sunt în regulă, cred, poate, că nu s-a întâmplat asta”, a spus Bederow. „Cred că asta nu poate avea decât un impact pozitiv asupra juriului”.

Acest lucru este deosebit de important într-un proces în care cuvintele „actriță porno” și „aventură extraconjugală” vor fi aruncate de procurori asupra lui Trump.

Procurorii de la biroul procurorului districtual din Manhattan susțin că Trump a falsificat 34 de registre de afaceri pentru a masca o plată de 130.000 de dolari pentru tăcere către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Citește și