• Donald Trump pare să se chinuie să rămână treaz la procesul său penal.
  • Pentru a 2-a zi, el a închis ochii în mod repetat timp de minute în șir înainte de a se trezi brusc.
  • Vor fi șase săptămâni lungi.

Donald Trump s-a lăsat pe spate, cu capul ușor înclinat spre dreapta. Ochii îi erau închiși. Pieptul i se ridica și se retrăgea încet. În instanța de judecată penală din Manhattan, reporterii nu au fost așezați suficient de aproape de Donald Trump pentru a auzi dacă sforăie. Dar cu siguranță părea că ațipește, scrie Business Insider.

Fostul Președinte, în vârstă de 77 de ani, se luptă să rămână treaz în timp ce se luptă, de asemenea, cu o acuzație penală de 34 de capete de acuzare formulată de procuratura districtului Manhattan. Procurorii susțin că a falsificat documente de afaceri în cursul disimulării plăților de bani pentru tăcere către Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016, pentru a o face pe aceasta să tacă în legătură cu o presupusă aventură.

Marți dimineață, Trump a închis ochii mai mult de un minut. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce, în dreapta sa, mai multe rânduri de jurați răspundeau la întrebări despre capacitatea lor de a face parte din juriu. Uneori, deschidea ochii și arunca o privire spre locul în care se află jurații. În alte ocazii, pare să se trezească brusc și își întinde brațele. Există și alte momente în care Trump pare relativ implicat, răsfoind o copie pe hârtie a chestionarului pentru jurați și șoptindu-i avocatului său Todd Blanche, care stă lângă el.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Se așteaptă ca selecția juriului să dureze aproximativ două săptămâni, urmate de încă o lună de mărturii și deliberări. Iar Trump se pare că nu bea cafea, limitându-se la Cola dietetică pentru cofeina sa.

Luni, în prima zi a selecției juriului, Trump a părut, de asemenea, să ațipească uneori, potrivit mai multor reporteri aflați în tribunal.

În timp ce mergea pe culoarul sălii de judecată, luni după-amiază, Trump s-a oprit pentru a o privi fix pe jurnalista Maggie Haberman de la New York Times, care a declarat la CNN, în timpul pauzei de prânz din acea zi, că Trump părea să adoarmă în sala de judecată.

Sala de judecată de la etajul 15 din centrul Manhattanului are un control deficitar al climatizării, iar Trump – într-un costum și cu cravata înnodată în jurul gâtului – s-ar putea să fi simțit acest lucru. Marți a fost ceva mai răcoros.

Dacă Trump consideră că procedurile judiciare penale sunt un moment bun pentru a trage un pui de somn, probabil că va avea mai multe ocazii în viitorul apropiat.

În afară de acuzațiile care i se aduc în Manhattan, el se confruntă cu alte trei dosare penale – în Georgia și Washington, DC, pentru că a încercat să anuleze rezultatele alegerilor din 2020, și în Florida, pentru tezaurizarea de documente guvernamentale la Mar-a-Lago.

Citește și