• A Dudună: În România, în 99% din cazuri, mediul in care te naști îți determină viitorul.
  • A. Dudună: O reformă a educației trebuie să schimbe la nivel drastic sistemul.
  • 27% copii din mediul rural abandonează timpuriu școala, în timp ce media națională este de 18%.

În ce direcție se îndreaptă sistemul de educație din țara noastră? În niciuna, spune Ariana Dudună, care consideră că este nevoie de o reformă drastică. Chiar și în ceea ce privește echitatea. Rata de părăsire timpurie a școlii este de 27.1% în mediul rural, în timp ce media națională este de 18.1% și cea UE de 10.6%. O problemă majoră, în condițiile în care 2 din 3 școli din România sunt în mediul rural.

Ariana Dudună: Din perspectiva echității, este evident că trebuie să regândim modul în care privim finanțarea învățământului. Este necesar să se aloce fonduri considerabil mai mari pentru școlile din mediul rural. În plus, pentru a îmbunătăți calitatea învățământului în mediul rural și pentru a atinge idealul ca fiecare copil din comunitatea sa să aibă acces la o școală și o educație de calitate, este necesar un efort pe termen lung sau mediu și lung”.

Din perspectivă curriculară, sunt necesare reforme pentru a face educația mai axată pe competențele elevilor, nu neapărat pe cunoștințe, și pentru a structura planurile-cadru în mod interdisciplinar, a spus Ariana Dudună, la Aleph News.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Citește și