• Guvernul adoptă Strategia Națioinală de Educație Financiară propusă de Ligia Deca.
  • Strategia urmărește pregătirea cadrelor didactice pentru a le preda elevilor noua materie.
  • Elevii vor învăța cum să înțeleaga rolul banilor și cum să își planifice cheltuielile.

Marcel Ciolacu tocmai a adoptat Strategia Națională propusă de Ligia Deca. Acest lucru presupune pregătirea cadrelor didactice pentru a le preda elevilor o nouă materie: educația financiară. Astfel, vor învăța cum să își gestioneze banii și cum să devină mai responsabili de propriile finanțe.

Strategia oferă speranță pentru că vine în contextul în care România se află în continuare pe ultimul loc în UE privind educația financiară.

„Avem nevoie de educație financiară în școală, în ciclul primar, în ciclul gimnazial, chiar și în liceu și avem nevoie de educație financiară toată viața noastră, și după ce terminăm școala”, a explicat Marius Luican, antreprenor, pentru Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„În ultimii 30 de ani am învățat că multe dintre momentele delicate de dificultăți economice, de momentele FMI, momentul creditelor în franci elvețieni, alte tipuri de momente de genul acesta puteau fi cu ușurință evitate într-o piață financiară economică educată”, a adăugat Marius Luican.

„Atunci când vorbim despre educația financiară pentru copii evident că este extrem de importantă, în termenii ei cât se poate de simpli, iar astăzi, instrumentele de plată, instrumentele financiare de toate felurile au devenit atât de diversificate, încât educația financiară devine un „must””.

Citește și